Taggad Flippan

Taggad men också så himla fin, lilla Flippan. Tänk om jag fattat hur fina kvalitéer hon har rent dressyrmässigt första gången jag hade henne (2003-2005), och om jag haft en riktigt bra tränare på det. För jag kunde ju INTE rida bra då, det var först när jag varit på Strömsholm och jobbat åt Mads ett tag som jag började kunna rida på riktigt. Tänk om jag hade haft Flippan med mig då… Jag tror hon hade kunnat ta sig hela vägen upp i klasserna med rätt förutsättningar. Hon har otroligt lätt för sig rent kroppsligt men huvudet ställer ju till det lite ibland. Vissa dagar är det lätt som en plätt och vissa dagar funkar nästan ingenting, haha.

Jag är otroligt glad att jag fått tillbaka förtroendet mer och mer för Flippan. I och med att jag blev sjuk hösten 2012 när vi precis köpt tillbaka henne sist, så blev jag också väldigt osäker i sadeln. Höfterna var helt slutkörda, jag körde på i tron att jag bara hade ont pga min övervikt och Flippan var sitt vanliga jag = rodeoponny då och då… Sen alla hennes skador & behandlingar där hon fick vila och därför samlade på sig enormt med överskottsenergi inför igångsättningarna gjorde ju inte saken bättre. Första igångsättningen åkte jag av när vi skrittade ut för att hon gjorde världens jävla luftsprång (typ capriole), men efter det har jag faktiskt aldrig åkt av och det känns också som att Flippan förstått att jag inte har riktigt samma balans som förr även om den fortfarande är väldigt bra. Nu när jag dessutom är starkare i kroppen efter 1,5 år med redcord-träning så känner jag mig betydligt säkrare i sadeln och tror jag skulle sitta kvar i de flesta lägen precis som jag gjorde innan jag blev sjuk. Men samtidigt är jag mer rädd för att ramla av idag eftersom jag inte vet hur min kropp skulle klara av en rejäl smäll eller fellandning. Förra sommaren skulle jag rida program i ridhuset, Flippan var superfin under framridningen men märkte ju direkt att det var nåt speciellt på g när vi började rida programmet. Min plan var att filma och skicka in för bedömning hos Dressyrskolan, men den planen sprack, haha. I galoppen blev hon TOKLADDAD, och när vi kom i ett av hörnen busade hon loss rejält så jag var såååå nära att flyga av. Men hon räddade mig. Då tror jag att hon förstod att hon inte kan hålla på hur som helst med mig längre för efter det har jag inte känt att hon pushat det så långt när hon busat. Inte med mig i alla fall, ni kanske minns hur hon höll på i vintras när Lisa red. Annars får ni några minnesbilder här:

Flippan busar stegrar och sparkar bakut Flippan busar stegrar och sparkar bakut Flippan busar stegrar och sparkar bakut Flippan busar stegrar och sparkar bakut

I alla fall så är jag verkligen glad att vi byggt upp vårt förtroende mer och mer och det känns som att jag vågar lita på henne och ta nya steg lite då och då. Som sist vi red ut och galopperade på ordentligt längs en äng, där jag vet att hon lätt skulle kunna få för sig att sticka rakt ut på fältet och köra ett riktigt rodeorace. Men inte ens ett bocksprång blev det utan bara några väldigt små ryck/studs i farten. Ska fortsätta rida ut henne och hoppas att vi kan hitta en nivå där det funkar bra och jag inte behöver känna mig osäker alls, för helt fullt litar jag inte på henne ännu..

Måste ju visa filmen från när jag höll på att flyga av där i ridhuset förra sommaren också, haha.

 

1 reaktion till “Taggad Flippan”

Kommentera