Planering och mål för Juni

Juni blir en ganska lugn månad för Flippan. Vi har ridit ganska lätta pass nu i början av månaden men ska börja trappa upp lite mer igen nu tänkte jag. Träna mer på övergångarna mellan galopp och skritt och stärka den förvända galoppen mer. Ska försöka träna lite ryggning också framförallt från marken men helst från ryggen också men då måste Svande vara med på marken så vi får se. Flippan är anmäld till tävling dem 28/6, en kvällstävling i Österfärnebo. Där red vi vår första tävling på fyra år efter jag köpte tillbaka henne sista gången 2012. Det var i juni 2014 och Flippan lekte rodeo genom större delen av galopprogrammet, haha. Jag var inte alls beredd på det kan jag säga men det satte griller i huvudet på mig och vi hade problem med just galoppfattningarna och galoppen ett bra tag efter det. Hon blir såå jäkla laddad och när jag ber henne vänta går energin åt alla håll och kanter, haha. Hon har både stått på bakbenen, sparkat bakut, bockat, stannat, backat, snurrat runt och stuckit iväg. Ja, typ allt man kan tänka sig alltså. Busponny! Hur som helst, nu var det ju inte det jag skulle skriva om utan planerna för juni.

Tittar tillbaka på protokollet från LA:4 som vi startade den 20:e maj. Det som brast på tävlingen var framförallt skritten som var väldigt spänd och ledde till dåliga bakdelsvändningar och en inte så bra ökad skritt som vi kan visa egentligen. Volterna i galoppen blev svåra för att Flippan var så laddad och ena förvända galoppen blev på dubbla spår också för att hon var så laddad och lite spänd. Den andra förvända gick ju super så det handlar mest om att jag behöver hålla henne kall i huvudet. Ryggningen visste jag ju innan och den kommer ta tid om vi ska kunna få den bättre. Men i det stora hela så kändes det inte som att rörelserna i Lätt A är för svåra på något vis. Jag har kikat på programmen lite mer och kommit fram till att vi ska prova Lätt A:3 nästa gång vi rider Lätt A. Där är det nämligen inga volter i galoppen och jag tycker den förvända ligger på en linje som passar Flippan bättre. Plus att man får rida den ena förvända galoppen INNAN mellangaloppen, haha. Men det finns inte så många tävlingar som har den klassen som passar oss så i juni håller vi oss till att rida en Lätt B:3 där i Österfärnebo. Så satsar vi på att rida Lätt A igen i juli istället.

Hemma kommer vi ändå träna på allt som ingår i Lätt A och även Medelsvår C. Jag har ju bestämt mig för att avvakta lite med att starta Msv C på Flippan, om vi ens kommer göra det igen. Det hade varit kul men det får inte bli att Flippan tycker det är jobbigt att tävla. En bra dag skulle vi lätt kunna styra in i Msv C redan nu, men jag vill att det ska kännas genomförbart även de sämre dagarna.

För min egen del kommer juni bestå av att leta foderhäst, kanske åka och prova några och hoppas att jag hittar någon som kan flytta hit i juli. Det hade varit sååå sjukt roligt, jag vill verkligen ha en storhäst att satsa mer ordentligt med än jag kan göra med Flippan. Får se om jag skriver ett eget inlägg med mer om mina egna mål och planer för juni..

Hittade ett helt gäng med bilder från den där tävlingen 2014 som jag skrev om ovan, haha. Alltså Flippan. Jävla knastokponny.. 😂😂 Ibland (läs ofta) undrar jag om Flippan har någon typ Borderlinediagnos eller nåt med tanke på hur fort det kan svänga i hennes huvud.

Kommentera