Lätt B:1 Årsunda 27/5

Visar protokollet från den här tävlingen också och skriver mina tankar och reflektioner kring starten. Hoppas ni tycker det är kul med såna här inlägg, kommentera gärna om ni gillar dem eller inte så jag vet om jag ska fortsätta göra dessa inlägg efter tävlingarna. 🙂 Film kommer också, kanske hinner få klart den tills imorgon.

Igår skrev jag ju om och visade bilder från framridningen, där Flippan var superfin. Avspänd och med mig, nästan för snäll för att vara sant, haha. Men när vi kom in på tävlingsbanan blev hon tyvärr lite för laddad vilket ledde till lite spänning också. Jag hann galoppera ett varv runt hela banan (Flippan tokspetsade öronen och kändes väldigt glad) och sen byta varv och fatta ny galopp men då fick vi startsignal så fick avbryta högergaloppen trots att hon var lite väl spänd där också. Men i traven kändes hon bättre så vi red in på banan med en bra känsla.

Flippan tog min halvhalt inför halten lite väl så blev lite hackigt där och därmed också en lite spänd halt där hon tog upp huvudet lite för mycket. Sen vart hon såklart laddad när vi vände in på diagonalen där det ska vara förlängd steglängd, så hon öppnade upp sig lite i formen men jag hade en mycket bättre känsla än jag brukar så lite tråkigt att domaren tyckte det såg spänt ut. Vi fick ändå en 6:a så det är helt okej. Sen till 10-metersvolt först åt höger, sen vända över ridbanan och 10-metersvolt åt vänster. Där kändes hon fin och det kändes som vi hade en bra takt och tempo i traven. Fick 6,5 på första volten då hon vart lite ostadig med huvudet, men sen fick vi 7:or.

Fin övergång till skritt tycker jag och det ska ju vara mellanskritt med längning av formen där Flippan skrittade på betydligt bättre än förra tävlingen. Men kommentaren var ”önskar mer övertramp” så jag vet inte hur stort övertramp de tycker mellanskritten ska ha egentligen eller om de är kvar i det gamla att det ska vara ökad skritt. Ska ta och fråga nån om det tror jag för det känns lite knasigt om domarna inte är med på att programmen har ändrats. Sen började Flippan såklart ladda lite eftersom hon vet att det kommer galopp efter skritten, hehe. Så lite spänd i slutet av skritten men galoppfattningen fick vi minsann en 7:a på med kommentaren mjukt! 😀

Hon kändes ovanligt fin i galoppen där och försökte inte alls dra iväg eller busa nånting så den känslan var ju värd hela tävlingen bara den liksom. Sen snubblade hon oturligt nog när vi kommit ut på spåret igen efter volten så då tappade vi ju formen också några språng vilket är helt förståeligt och inget jag kan klandra varken mig eller Flippan för. Himla synd bara eftersom hon kändes så fin innan. Är faktiskt rätt imponerad över Flippan som fortsatte som om inget hänt efter det, för det är en sån sak som kunnat orsaka lite rodeokonster efteråt. Diagonalen därefter med förlängda språng och övergången till trav fick vi 5:or på eftersom hon blev lite spänd där. Men även nästa galoppfattning fick vi 7:a på med samma kommentar som på den första, riktigt härligt det där med tanke på hur mycket problem vi haft med just galoppfattningarna på tävling. Gjorde en fin volt i vänstergaloppen och den fick vi 6,5 på. Tycker nog vi kunde fått lite mer där. 😉 Står bara mjukt på volten också, inte för att det är dåligt men när man får mindre än 7 vill man gärna ha lite mer konstruktiv kritik så man vet vad domaren saknade.

Haha sen kommer vi till mellangaloppen på diagonalen. Flippan drog iväg lite i början men lyssnade sen på mig så andra hälften blev bättre. Tills vi närmade oss spåret, då gjorde jag väl en halvhalt för att förbereda övergången till trav men Flippan tog det som en byteshjälp och gjorde ett rent och lite väl luftigt byte (men tappade formen helt så det var inte direkt vackert). Det har aldrig hänt förr varken på träning eller tävling och jag har ju inte tränat byten med henne i princip alls (varför är en lång historia som vi tar en annan gång), men i början på förra veckan gjorde jag ett försök så förmodligen var det därför detta kom nu. Kan ju inte riktigt klandra Flippan för det utan får ta på mig det helt själv, jag ska inte mixtra med sånt några dagar innan tävling, haha. Kul att det var rent dessutom. 😀

Sen är det diagonal med mellantrav där Flippan kändes riktigt fin, så där hade jag hoppats på mer än en 6:a. Kommentaren även där var att hon var spänd, men det var hon inte så det är såklart lite tråkigt när det ser så ut för domaren. Tror det har med Flippans korta hals att göra, och att jag låter henne ta fram nosen i längningarna (precis som det står i TR). Kan ju mer förstå när de skriver att längningen inte är tillräcklig men jaja, strunt samma. Sen var hon fin sista biten där det är trav med vändning över ridbanan och sista uppridningen så där fick vi 7:or i alla fall. 🙂 6,5 på halten eftersom hon öppnade upp formen lite där också. Men jag var sååå nöjd med den här ritten. Det är jag fortfarande såklart!

Under det allmänna intrycket fick vi 6 på gångarter, 6 på framåtbjudningen, 6,5 på lösgjordhet, 7 på ryttarens sits (TACK, så glad för det!) och 6 på korrektheten. Blev lite besviken på korrekthets-betyget för jag rider väldigt noggranna vägar och när Flippan inte ens lekt rodeo känns det lite knasigt att bara få en 6:a. För när hon drar iväg på egna linjer som inte existerar förstår jag ju att vi inte får mer än 5-6 på det, haha. Det är ju inget att hänga upp sig på utan jag är supernöjd och tycker det överlag kändes som en bra och rättvis bedömning. Jätteglad för 7:an på min sits! 😀 Kommentaren från domaren var:

”Mjuk ridning. Brister något i lösgjordheten ibland, blir lite spänd. Väl hanterat av dig! Lycka till!”

Så som sagt är jag väldigt nöjd med den här tävlingsstarten även om det var synd att hon snubblade i galoppen och bytte i mellangaloppen för jag tror vi förlorade en del poäng på det. Nu ska jag klura på vad jag vill rida för klass på Flippan nästa tävling och när nästa tävling blir. Lätt B:1 är trots allt väldigt tråkig att rida, haha, så det lutar åt Lätt B på lång bana eller Lätt A:3 tror jag.

Här är protokollet:

Det är inte många protokoll med Flippan som har såhär jämna poäng, det brukar kunna vara alltifrån 0 till 8, haha. Men det blir bättre och bättre trots att vi haft flera långa uppehåll och inte tävlar i närheten av lika ofta som många andra.

1 reaktion till “Lätt B:1 Årsunda 27/5”

Kommentera