Los Angeles #TBT

Första delen hittar ni HÄR. Jag lovade ju att skriva om min USA-resa varje torsdag men det har inte blivit ett endaste inlägg efter det första, som vanligt när jag är taggad på att köra igång vissa saker så händer det massa grejer i livet eller jag hamnar i en svacka i måendet. Men nu tar jag tag i detta igen så jag hinner berätta om resan under den tidpunkt på året jag var där (mars-juni 2010). Jag lägger in lite bilder från mina första dagar i USA och berättar lite grann kring dem.

USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Här ovan är en av hästarna som var där i träning, supersöt och väldigt trevlig liten häst.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Denna häst var en av mina favoriter, så söt och ponnylik. Riktigt rolig att rida också.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Här är dressyrbanan som Mette red på hela dagarna, och även där jag red för det mesta. Ja ni ser ju omgivningarna?! Helt fantastiskt vackert. De stora träden var väldigt praktiska också eftersom de gav skugga på morgon och eftermiddag. Det blev rätt varmt där om dagarna så hästarna brukade ridas så tidigt som möjligt de dagar de skulle bli som varmast. I början när jag var där var det ju dock vår och inte stekhet sommar, så då var det kanske mer som svensk sommar i temperatur. 😉 Älskade spegeln som går längs hela kortsidan där borta, den satt ganska lågt ner också så man såg verkligen bra i den.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Min favorithäst igen, på en av uppställningsplatserna. Fanns många uppställningsplatser så vi kunde alltid ställa ut hästarna där när de skulle göras iordning inför ridpassen eller för eftermiddags-rykten. Varje eftermiddag fick nämligen alla hästar en extra rykt utöver den de fått innan ridpasset tidigare på dagen. Så lyxigt för både oss och hästarna att ha tid med det.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Här är några bilder från stallet. Det är uteboxar som ni ser, eftersom det är sånt klimat där att man inte riktigt behöver vanliga stall så som vi har i Sverige. Och det är viktigt att de har bra ventilation eftersom det blir så otroligt varmt. Därför det är galler på dörrarna istället för heltäckande. Bilden nedanför är baksidan av boxarna som är på bilden ovan. På baksidan är det portar som man kan dra igen om det skulle bli kallt eller regna t ex.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Här är en översiktsbild på ena stället med uppställningsplatser. Praktiskt med nätet över för att skydda mot solen och mattorna på marken som minskar ljudet och sparar hästarnas fötter om de står och skrapar eller så. Soptunna precis bredvid också är väldigt praktiskt. Och stegen, särskilt för lilla mig på 160 cm var det väldigt smidigt att alltid ha en lite pall-stege framme så jag kunde nå upp ordentligt. 😉

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Fler boxar, och uppställningsplatser + sadelkammare till höger.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Dessa två uppställningsplatser eller s k ”groom” använde vi i första hand till Mettes egna hästar. Dessa var ännu mer praktiska än de andra eftersom man kunde lägga saker på träbalkarna. Så man kunde ta fram borstar, skydd och lindor och lägga där medan man höll på, supersmidigt! Också väldigt praktiskt med tränshängare på sidan av. Även om sadelkammaren var precis bredvid, haha.

 USA Los Angeles LA Topanga Mill Creek

Kommentera