Planen med Flippan

Det har ju (som vanligt) inte blivit som jag tänkt med Flippan och hennes igångsättning… Mestadels på grund av hennes rygg, och även om musklerna nu mår bra så blev hon lite blistrad när jag smorde in henne där när hon var som värst. Så nu håller huden på att flagna lite, stackars Flippan. Använde vallörtscrème från Sven Lindblom och jag kan ju konstatera att det har en tydlig effekt i alla fall, men att man kanske inte ska smörja in med det några timmar innan man lägger på Back on Track-täcke… Tänkte ju på det så jag väntade från att hon kom in från hagen då jag smorde in henne, tills efter kvällsfodringen några timmar senare innan hon fick täcket på sig. Men det  blev tydligen för mycket ändå så det är lite därför jag inte ridit så mycket trots att ryggen i sig blev bra efter behandlingen.

Igår longerade jag henne i alla fall och även om hon var pigg så busade hon ingenting och jobbade på väldigt bra. Såg riktigt fin ut och stretchade verkligen ut överlinjen i en lång och låg form. Så det var härligt att se. Och när jag bad henne sakta av från galoppen i högervarvet ville hon bara fortsätta galoppera men galopperade långsammare och långsammare istället för att lyssna på mig och komma ner i trav, haha. Hon verkade tycka det var väldigt skönt att få röra på sig. Annars har hon mest gått promenader med husse senaste veckorna, de dagar jag inte ridit eller longerat henne.

Egentligen hade jag planerat in en mikrovila nu innan skoningen som är på torsdag, men eftersom hon redan tagit det så pass lugnt senaste tiden så tänkte jag smyga igång henne lite redan nu innan. Innan hon fick ont i ryggen var vi uppe i drygt 20 minuter trav och lite galopp, men jag backar såklart tillbaka lite nu. Så den närmsta veckans planering ser ut ungefär såhär:

Måndag: Vila

Tisdag: Lätt jogg, skrittarbete och ca 10 min trav

Onsdag: Promenad

Torsdag: Lätt jogg, skrittarbete och ca 10 min trav & sen SKONING (ska försöka rida innan)

Fredag: Promenad

Lördag: Lätt jogg, drygt 10 min trav

Söndag: Promenad

Får se hur hon känns denna vecka innan jag planerar mer framåt. Det får ta den tid det tar med henne nu, både för hennes och min skull.

Kommentera