Suck, Flippan

Två dagar har Flippan vilat, men idag var det dags att rida igen. Till en början var hon faktiskt riktigt fin. Försökte nåt väldigt lite med att komma undan men det släppte direkt och hon gick fram så fint och kändes otroligt mjuk och fin med tanke på att hon vilat två dagar, det märktes inte alls. Inte där i alla fall. Men hon blir ju alltid piggare och piggare ju längre man rider så när det kom in en till häst som också hann gå ut igen innan vi var klara blev det för mycket för henne tror jag. Hon reagerade som tur var ingenting på att porten öppnades idag heller så rädslan från förrförra helgen verkar ha släppt. Hon kändes fortsatt väldigt fin hela passet med det kom mer och mer bus hela tiden och till slut klarade jag inte av att hantera det från ryggen längre. När höfterna verkligen skriker av smärta när jag sitter i sadeln, då är det illa. 🙁 Jag har ju annars som minst ont när jag rider och efteråt. Men när Flippan håller på och busar och jag måste parera hela tiden med sitsen så funkar det inte. Önskar hon kunde sköta sig lite bättre faktiskt. Det sista hon gjorde innan jag hoppade av var att börja backa, resa sig och sen snurra runt och skutta iväg på snedden mot husse som stod i mitten med kameran. Nackdelen med det är att hon vet att hon kommer undan om hon gör så, fördelen att jag vet att hon stannar vid honom så jag kan släppa henne lite och försöka bromsa när vi närmar oss bara. Bromsar jag eller styr åt ett annat håll innan då kan vad som helst hända… Åh vad hon är svår när hon blir på det där humöret.

Jag hoppade av och longerade henne några minuter åt varje håll, hon såg superfin ut och lyssnade som alltid väldigt bra på mig. Så jag satt upp igen och tog på gramantygeln som extra säkerhet eftersom hon varit på väg att resa sig så många gånger innan. Fick henne att trava framåt väldigt bra men hon började tjafsa igen efter en stund och då kände jag att det bara inte gick längre. Det enda jag krävde av henne var att trava rakt fram, men i hennes värld kan det vara det svåraste som finns ibland. Är som att hon blir helt låst i huvudet och det enda som händer är antingen att hon står still eller börjar dumma sig. Jag fick hoppa av igen eftersom höfterna inte klarade att parera hennes bus idag. 🙁 Tog av sadeln och lät henne springa av sig lite i ridhuset istället. Hon galopperade full fart kan jag lova, utan att jag drev på henne minsta lilla. Kunde få henne att trava på en volt runt mig i båda varven till slut så efter det fick hon ta det lugnt. Hon travade så galet fint där på slutet, heeeelt sjukt. Och ändå ska det vara så svårt att bara trava rakt fram när jag sitter på?? Undrar om det är för att hon känner att jag har så ont och inte vet hur hon ska hantera det..? Samtidigt kan jag inte se något samband mellan hur ont jag har och hur hon är att rida, hon kan lika gärna vara superfin de dagar jag har som mest ont. Ska prova ge henne munkpeppar några dagar nu och se om det hjälper, och försöka se till att hon inte vilar två dagar i rad.. Knasiga knäpphäst alltså. Försöker minnas hur fin hon kändes när hon väl travade framåt idag, för då var hon verkligen fin.

Är verkligen så fruktansvärt trött på att vara sjuk nu, jag vill bara få vara frisk och inte ha den här jävla smärtan. Trots att jag tagit starka smärtstillande nu så kan jag inte gå ordentligt. Livet är lite väl hårt på mig tycker jag, hur positiv jag än försöker vara så är det riktigt tufft att leva med en kronisk sjukdom som begränsar en så jävla mycket hela tiden. Svande är iväg och handlar inför den kommande veckan och det blir förmodligen en tröst-pizza till middag ikväll.

Invigde nya jackan idag. Den var superskön att rida i trots att den är så tjock & varm. Lite väl varm för att rida i när det bara var ett par minusgrader också men jag var så sugen på att prova den. 🙂
Skrittar fram med Back-on-Track-täcket över Flippans rygg.

2 reaktioner till “Suck, Flippan”

  1. Hej! Nu vet ju inte jag vad du går på för mediciner i vanliga fall, men vill tipsa dig om paraflex (muskelavslappnande). jag har, precis som du EDS och det hjälper otroligt mkt de dagar jag har extra ont! trevlig kväll:)

  2. Alltså Jennifer, jag vet att det inte hjälper att bli tyckt synd om, men det är ändå vad jag gör! Det känns så orättvist när du beskriver hur ont du har och ad du skulle gjort om du bara var bättre i kroppen. Och trots att det är tydligt att Flippan ska vara hos dig och ingen annan, så kan jag inte låta bli att önska att du skulle kunna ha en häst till, utan så mycket ”dagsform”, som du liksom kan sitta upp på och förvänta dig få genomföra ett rejält ridpass på.

Kommentera