Det är inte roligt att vara jag just nu

Hur mycket motgångar kan en människa behöva få egentligen? Jag har inte skrivit här alls särskilt mycket senaste veckorna och det är helt enkelt för att jag mår riktigt dåligt och vill inte gå in här och skriva en massa negativa saker hela tiden. Men nu ville jag uppdatera lite efter dagens veterinärbesök…

Först måste jag berömma Flippan för hur hon skött sig i transporten idag! Hela vägen till och från Tierp har hon stått snällt och inte haft några som helst tendenser till att få panik igen. Vi har kört extremt sakta, framförallt i alla kurvor och det tog ungefär dubbelt så lång tid att åka mot vad det brukar. Men hellre det och att det som nu gick bra hela vägen än att chansa och framkalla panik hos Flippan.

Själva undersökningen då. Började med att gå och springa med henne och sen longera. Lite halt höger fram. Hon var jättehalt på kvällen efter olyckan  och dagen efter men sen gick det mesta av hältan tillbaka och det var väl ungefär lika idag som under förra veckan. Men såklart gjorde vi ett ultraljud ändå eftersom senan varit svullen och det var ju egentligen ultraljudet vi åkte dit för. Veterinären ultraljudade hela nederbenet och även upp till strax ovanför framknäet (det heter ju inte knä egentligen men tror ni fattar var jag menar då). Mycket riktigt precis som jag misstänkt hela tiden hade hon en skada på ytliga böjsenan. Ingen jättestor skada, det fanns inga blödningar eller så men fibrerna i senan har ändå gått sönder och det framkallar en svullnad som man också kunde se på ultraljudet. Veterinären trodde ändå på en god prognos och att det kommer ta ”några månader” innan det läkt. Med senor vet man ju aldrig riktigt hur lång tid det tar och det är superviktigt att inte belasta senan för snabbt.

Nu är det bara motgångar för mig på så många plan att jag inte vet hur jag ska orka med att ta mig igenom allt. Det har varit såhär så himla länge nu att det händer saker hela tiden och det spelar ingen som helst roll hur mycket jag kämpar och hur noga jag är med saker så får jag dessa käftsmällar gång på gång. Om ni bara visste hälften… Just nu ligger fokus mest på att ta mig igenom varje dag. Två nätter den här veckan har jag inte sovit alls på grund av smärtan och ångesten, och ingenting blir ju bättre av det. Känner inte mycket hopp för framtiden just nu men allt jag gått igenom hittills har gjort mig oerhört stark och jag ska nog se till att ta mig igenom allt det som pågår just nu också. Är ju inte bara Flippan som är skadad liksom. För oavsett hur tråkigt det än är att hon skadat sig så hade det varit betydligt lättare att hantera det om jag hade sluppit åtminstone några av alla andra motgångar och svårigheter…

Nu har ni fått en liten update i alla fall. Jag ska nog börja blogga lite mer igen till veckan kanske men ska fundera på vad jag ska fokusera på att skriva om i så fall nu när det inte blir någon ridning med Flippan på några månader. Men jag har fortfarande några andra saker som ligger betydligt högre på priolistan så får se hur jag gör helt enkelt.

Såhär såg senan ut på kvällen samma dag som hon fått benet över bommen i transporten:

2016-09-12 senskada
Det är ju lite svårt att se mot bakgrunden men man ser ändå att senan buktar ut på baksidan av benet

4 reaktioner till “Det är inte roligt att vara jag just nu”

 1. Åh vad trist att läsa.

  Jag var iväg med min igår och fick ett riktigt dåligt besked. Jag hade mina aningar om vad det skulle vara och jag hade rätt på både diagnos och prognos = riktigt jävla skitdålig för att vara rak.

  Det suger verkligen.

 2. Fy så träligt!! Jag fick tyvärr ta bort en utav mina hästar för två veckor sedan. Men inte på grund utav något ben utan tarmvred 🙁 Va positivt att skriva det mitt i allt tråkiga här, haha… blir ju inte direkt roligare men iallafall, tänker på dig. Styrkekram!

 3. Läser din blogg rätt ofta men aldrig kommenterat så nu är de väl dags.
  Hemskt ledsen och läsa om alla motgångar, är själv i en sådan period just nu och de är skit. Ändå glad att jag lyckats rehabilitera min gamla ponny efter ett fånganfall förra året, utan henne så skulle jag gå sönder <3
  Hoppas allt löser sig till slut för dig/er .. <3

Kommentera