Stall Wästersved

Lediga boxplatser på Stall Wästersved i Trödje! Här kommer hästarnas bästa alltid i första hand med mycket utevistelse och många fodringar per dag. Samtidigt har vi ridhus, ridbana och skrittmaskin samt bra ridvägar i området för bästa möjliga träningsmöjligheter! Nära till pizzeria och busshållplats, bussen tar ca 20 minuter från stan (Gävle).

Vi är ett glatt och trevligt gäng i stallet och vi är måna om att alla ska trivas. Många rider regelbundet för tränare i hoppning & dressyr som kommer till gården och det är såklart helt okej att ta hit någon annan tränare om man vill det. Det är nästan alltid ledigt i ridhuset, bara några enstaka vardagskvällar som är bokade och ibland är det träningar även på helger.

I stallet finns uppvärmd sadelkammare, toalett, spolspilta, uppställningsplatser, foderkammare, tvättmaskin och enklare torkmöjligheter samt olika förvaringsutrymmen.

Stallets rutiner ser ut ungefär såhär:

  • Morgonfodring och utsläpp ca kl 6
  • Lunchfodring kl 11
  • Eftermiddagsfodring kl 15
  • Kvällsfodring kl 21

Intag och fodring när hästen kommer in sköter varje hästägare själv eller så hjälps man åt med sina stallkompisar. Möjlighet finns också att betala extra för att vi ska ta in, vilket då sker kvällstid enligt överenskommelse. Det är inga problem att ha hästen ute länge om man vill. På helgerna har vi rullande schema för utsläpp, lunch- och eftermiddagsfodring samt gemensamt intag som sker kl 16. Hyresgästerna behöver inte fodra varken morgon eller kväll då vi sköter det även på helgerna. Man har stalltjänst ungefär var 7:e helg tillsammans med en stallkompis och kan då dela upp passen som man vill. Det går också att köpa bort sina pass vid behov.

I hyran ingår förutom utsläpp och fodringar enligt ovan även:

  • 10 kg hösilage/dag för storhäst (7 kg ponny)
  • Täcke på vid utsläpp
  • Tillgång till ridhus, ridbana och skrittmaskin

Extra tilläggstjänster går att köpa till, däribland täckesbyte, på/av med lindor/skydd, mockning mm. Extra hösilage kan köpas till och man kan även ha fri tillgång i hagen. Strö bekostar hyresgästerna själva, vi samordnar inköp av spånpellets som levereras pallvis till stallet för 40 kr/säck (60 säckar/pall). Man får också köpa torv eller halmpellets om man hellre vill ha det.

Möjlighet finns att välja helinackordering, då ingår alla stalltjänster, mockning, fixa vatten både inne och ute samt göra iordning foder. Strö samt full täckesservice ingår också.

Är du intresserad av en boxplats hör av dig via PM eller mail till mig eller Fredrik Svande. Min mailadress är info@jenweb.se.