Flippan

Eller Fair Play som hon faktiskt heter egentligen, Flippan. Hon är min första och hittills enda egna häst. Ett fuxsto född 1995, 146 cm hög och importerad från England oinriden som sjuåring. Jag (eller rättare sagt min mamma) köpte henne våren 2003 när jag gick i högstadiet. Finns otroligt mycket att berätta om henne såklart efter så många år, och en väldigt stor personlighet. Men jag tänkte mest berätta lite kort om henne här för sen kommer ni lära känna henne ännu mer här på bloggen framöver.

Flippan rids i dressyr på ridbanan

Kortfattat om Flippans historia:

  • 1995: Föddes på England
  • 2002: Kom till Sverige
  • 2003: Hon blev min första gången! Min första egna häst och jag var överlycklig. Vi tränade mest hoppning på den tiden, men även dressyr regelbundet. Flippan var endast grundriden så det var en hel del jobb att göra vilket jag tyckte var väldigt kul. Hon satte min balans på prov många gånger (det gör hon fortfarande, haha) och jag red väldigt mycket barbacka galen som jag var på den tiden. Vi startade några få lokala tävlingar men våra nerver höll inte och vi stannade oftast ut oss i hoppningen. Dressyr tävlade vi bara en gång och det gick väl sådär, tror vi fick 56% eller nåt i en LC:1 – men med en 9:a på skritten!
  • 2005: Vi sålde Flippan. Det blev tyvärr problem för familjen som köpte henne, lång historia… Men hon är inte den lättaste hästen.
  • 2009: Jag köpte tillbaka henne, i betydligt sämre skick än hon var när vi sålde henne 2005. Hon var extremt överviktig och dåligt tränad men vi körde igång direkt med hårdträning och efter några månader var hon tillbaka i hyfsad form igen.
  • 2010: Jag åkte till USA tre månader och lånade ut Flippan under tiden. När jag kom tillbaka fortsatte vi träna hårt för tävlingssäsongen och startade några gånger under sommaren. Som bäst en LA:6 (motsvarande Msv C idag) på knappt 60% bland storhästar. Eftersom jag var över 18 fick jag starta henne som storhäst alltså, det var inte så vanligt då och jag kände ofta att vi blev lite orättvist bedömda men var ändå nöjd med våra prestationer och att Flippan utvecklades så mycket på så kort tid. I oktober sålde jag Flippan till en underbar familj några timmar bort så jag kunde åka och hälsa på henne ibland och vi höll kontakten bra.
  • 2012: Köpte tillbaka henne igen! 😀 Sista gången och jag har sedan den dagen sagt att hon ska vara kvar hos mig för alltid.
  • Resten av åren kommer jag sammanfatta i egna inlägg.

Flippan rids i dressyr på ridbanan

Flippan rids i dressyr på ridbanan

Flippan rids i dressyr på ridbanan

%d bloggare gillar detta: