Jennifer

Jennifer heter jag som ni säkert förstått redan, och jag är en 28-årig tjej som bor tillsammans med min sambo, en hund (Leija) och en häst (Flippan) på en hästgård i södra Norrland. Vi hyrde först stallplats till Flippan här och bodde en mil ifrån stallet men för snart ett år sedan hade vi turen att få hyra en liten gullig lägenhet på gården där stallet ligger vilket är helt perfekt för oss. Drömmen är att vi ska kunna köpa en egen hästgård i framtiden.

Jag gick Naturvetenskapliga linjen på gymnasiet och direkt efter studenten 2007 flyttade jag till Strömsholm där jag gick en utbildning kallad Specialen. Hamnade rakt i smeten av hästbranschen och framförallt dressyreliten. Var hästskötare åt Mads Hendeliowitz (landslagsryttare i dressyr), och följde sedan med och jobbade hos honom när han startade eget (Segersta Equestrian) sommaren 2008. Tyvärr slutade jag där av olika anledningar i slutet av året och flyttade hem igen och började jobba på ett ”vanligt jobb”. Tröttnade efter något år och sökte mig tillbaka till hästarna. Var till USA och jobbade tre månader hos Mette Rosencrantz våren 2010, och sedan har jag haft ett till hästjobb efter det vintern 2011-2012 på Herfsta Dressyr. Jag hade länge en dröm om att bli Arkitekt men mina betyg räcker inte för att komma in (man måste ha typ högsta betyg i allt) så jag började läsa till Byggnadsingenjör men insåg efter första terminen att det inte var vad jag ville hålla med. Jag insåg att jag skulle vilja jobba med hästar så mycket som möjligt men ville samtidigt ha en stabil grund att stå på, och kom in på en utbildning inom webbutveckling på distans.

DSC_2026E_2048

De senaste åren har jag tyvärr mått riktigt dåligt och för ungefär två år sedan fick jag diagnosen Ehlers-Danlos Syndrom. Hösten 2012 fick jag stora problem med mina höfter/bäckenleder och har levt med kronisk värk och smärta sedan dess. Smärtan blir värre vad jag än gör förutom att vila, alla fysiska aktiviteter ökar min smärta och jag har provat många olika behandlingar utan att det blivit bättre. Till slut sätter det sig även psykiskt att gå med så mycket smärta och att inte kunna leva det liv man vill och få så många drömmar krossade vid 25 års ålder. Jag törs knappt skriva det eller säga det högt, men jag mår bättre än på riktigt länge just nu och vad som tagit mig dit kommer jag såklart berätta mer om här i bloggen. EDS ska inte få hindra mig att leva ett liv så nära mina drömmar som möjligt.

Just nu har jag min egen superfina Flippan och rider gärna andras hästar när möjlighet ges. Driver mitt egna företag där jag bland annat fotograferar, jobbar med webbutveckling och erbjuder en del hästrelaterade tjänster.  Så snart ekonomin och livet i övrigt tillåter vill jag ha en yngre storhäst med riktigt bra kvalitéer att satsa ordentligt med i dressyren. Drömmen är som sagt att bo på egen hästgård med min sambo och våra djur och där kunna ha så många hästar i träning som min kropp klarar av.

Mitt liv har förändrats och mina drömmar och planer krossats gång på gång men jag tänker inte ge upp!

Hoppas att du kommer gilla min blogg. Lämna gärna en kommentar eller släng iväg ett mail om du undrar något. 🙂