Vardag

Miljöträning

Nu börjar vi komma igång igen jag och Flippan. Red ett lugnt pass i tisdags kväll och då var Flippan fin. Fokuserade mest på lösgjordheten då, red många övergångar och tempoväxlingar. Fattade galopp åt båda hållen bara för att testa, men jobbade inte mer än så med galoppen då jag valde att fokusera mer på traven.

Igår morse red vi igen, och när vi precis börjat värma upp kom Svande in i ridhuset för att vattna, så det blev lite miljöträning igår. Vattenspridaren flyttades runt några gånger medan vi red, husse gick runt och grejade i ridhuset och Flippan blev lite spänd av det hela men jag tyckte ändå att det gick bra. Flippan “fastnar” gärna hos husse om han är i närheten när vi rider, så vi brukar försöka undvika såna situationer. Igår fick vi träna lite på det då Flippan hemskt gärna ville gå till husse och inte fokusera på mig, men jag lyckades få hennes uppmärksamhet och vi kunde rida ett bra pass ändå. Det blev en lagom träning på att ha distraherande saker pågående runtom men utan att det blev farligt, och Flippan skötte sig helt okej. Vågade till och med galoppera lite mer igår, fast jag först tänkte att jag inte skulle galoppera alls när hon blev så spänd i början. En gång försökte hon busa men hon höll sig på mattan. Det blev mest fokus på att få henne avspänd och lyhörd för hjälperna igår eftersom hon var lite spänd och stod emot emellanåt. Bra träning. Jag filmade passet med kameran ståendes på läktaren, så jag ska se om jag kan klippa ihop en kort liten video att lägga upp.

Planen är att rida igen ikväll och sen har jag bokat ridhuset för att rida på söndag förmiddag så att Svande kan vara med och fota lite nya bilder då har jag tänkt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: