Flippan,  Hästar

Världens sämsta bloggare

Ja det här med att blogga regelbundet verkar ju inte vara min starka sida just nu. Jag tänker hela tiden att jag ska skriva inlägg om det ena och det andra men sen kommer det annat i vägen och jag tappar inspirationen att skriva. Det har tagit mig tre dagar att skriva klart det här inlägget.. 🙈 Men jag tänker inte ge upp än. Det får ta den tid det tar att komma igång och få in det som en rutin igen, för jag älskar ju att skriva och har så mycket att dela med mig av.

Förra veckan så red vi några pass och Flippan var väldigt fin och skötte sig alldeles utmärkt, vi kunde skritta av ute efteråt i princip alla pass och det är jag så tacksam för då hennes ben behöver den variationen av underlag. På torsdagen hade vi besök av en Equiterapeut som gick igenom Flippan. Ville bara ha en koll för att se så det inte var något som störde henne, men misstänkte inte att något skulle vara fel. Han tyckte hon var väldigt fin i kroppen och hittade nästan ingenting att anmärka på. Fin för sin ålder, men han sa att hon hade varit det även om hon var 10-15 år och inte 24 så det känns som ett väldigt gott betyg och roligt att höra. Det var ingenting i ryggen, en liten pyttelåsning i nacken åt höger som han knäckte loss och så fick hon tre akupunkturnålar satta. En av dem sattes vid kronranden på utsidan av vänster fram och skulle påverka hela kroppen. Sen fick hon två nålar som var mer symtombehandlande på vänster bog och höger utsida av bakhasen. Alla nålar fick sitta kvar, inte alltid de får det med Flippan som hatar nålar. Det kändes så skönt att han inte hittade nåt större problem och min känsla alltså stämde att det inte var nåt särskilt att fixa till. Hon har ju känts väldigt fin i ridningen det senaste men vill gärna busa i galoppen så då känns det alltid bättre att kolla så hon inte sitter fast innan man jobbar vidare. Så nu vet vi att det bara är att köra på!

Hon fick vila samma dag såklart, sen red vi ett lätt joggingpass dagen efter. Det märktes att hon var lite trött i kroppen efter behandlingen men annars kändes hon jättefin. Vi höll oss till skritt och trav och red mycket övergångar och lösgörande arbete. I söndags red vi en sväng med tanken att jobba lite mer så vi tog några korta galopper som gick jättebra, och så red vi mycket tempoväxlingar och övergångar, lite bogen in & öppna mest innanför spåret och jag tyckte det kändes skillnad på dem mot innan behandlingen. Det gick liksom lättare och jag kunde rida med lite mindre hjälper. Mot slutet blev hon tröttare och jag fick påminna henne lite om att gå av sig själv, att hålla henne framför skänkeln.

Måndag och tisdag denna vecka har hon fått vila och i tisdags skoddes hon. Igår red vi ett pass igen. Red på lite mer och kändes väldigt fin men återigen aningens trött i kroppen, det känns att hon vill men att hon inte riktigt orkar rent fysiskt hela tiden. Det är absolut inte mycket och hon är väl mer som en vanlig häst i energinivå men jag tror att behandlingen förra veckan satte igång lite processer i kroppen som gör henne lite matt helt enkelt. Svande var med och fotade ridpasset på slutet igår så har lite nya bilder att dela med mig av igen. Har ju inte visat alla från de tidigare passen som fotats heller så nu har jag material för ett litet tag framöver.

Hörs (förhoppningsvis) snart igen! ❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: