Flippan,  Hästar,  Tankar

Saknar ord

En vacker dag ska jag berätta. Berätta allt om hur vårt första år (drygt) här nere varit, men idag lämnar jag det med att säga att jag hatar skitsnack, lögner och folk som lägger krut på att förstöra för andra istället för att fokusera på sitt eget liv. Och detta citat som jag ofta kommer tillbaka till. Dags att skriva ut och rama in tror jag. 😉💎

Flippan har varit fortsatt skötsam, den värsta energiknäppen efter klippningen har lagt sig och hon har varit pigg men snäll. Vi red både tisdag och onsdag i ridhuset och skrittade av ute på asfaltsvägen båda dagarna. Flippan var så duktig båda dagarna och jag har verkligen njutit av att sitta i sadeln. Snart ska jag nog våga mig på att prova galoppera igen också, hon har ju sån fantastiskt härlig galopp Flippan så jag saknar verkligen att rida mer galopp. Men att låta kroppen läka efter mina operationer är trots allt viktigast så det gäller att vara försiktig med riskerna. Tänk att det imorgon har gått ett halvår sen jag gjorde den andra och sista iFuse-operationen. Galet vad tiden går fort! Jag har fortfarande väldigt ont emellanåt, men på det stora hela tycker jag ändå att det är bättre även om det kommer ta tid innan man kan utvärdera resultatet ordentligt. Det är mycket muskler, ligament och sånt som ska få tid att läka efter så många år med fruktansvärd smärta och felbelastningar och mycket träning som är kvar innan jag är stark igen. Men det går framåt och det är huvudsaken.

Jag har känt ett tag nu att det är dags för mig att börja rida mer och framförallt på andra hästar än Flippan. Häromdagen fick jag rida en häst som står här i stallet, och som jag faktiskt red en gång innan operationen förra sommaren också. Han kallas Lillen och är supersnäll, men samtidigt väldigt pigg och framåt och känslig, precis som jag gillar. Dock väldigt annorlunda mot Flippan att rida både hur han rör sig och i temperamentet och ridningen. Det var superkul och kändes väldigt bra även om jag märkte snabbt att ridkondisen inte riktigt finns där, haha. Flippan är ju inte så fysiskt ansträngande att rida eftersom vi är så pass samspelta att jag mest bara sitter och gör väldigt små hjälper när det behövs.

Nu är jag ännu mer sugen på att skaffa en till häst (minst, till att börja med i alla fall). Plats finns ju massor här på gården och det skulle vara riktigt kul att ha en häst på lösdriften. Jag vill komma igång mer med ridningen nu, ta ikapp allt jag förlorat dessa år jag varit sjuk, utnyttja möjligheterna som finns här på gården och börja förverkliga drömmar.

Kram på er alla snälla människor! 💜

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: