Flippan,  Hästar

Nyklippt Flippan

Förra tisdagen fick jag ett ryck och klippte Flippan. Hade funderat på det flera veckor men dels skulle ju jag klara av det rent fysiskt och dels ville jag plocka fram hennes täcken och så innan då det mesta varit nedpackat i garaget sen vi flyttade hit förra sommaren. Förra vintern var hon oklippt och eftersom det är betydligt mildare väder här nere på västkusten än vi är vana vid från Norrland behövde hon inte ha särskilt mycket täcken då. 😉 Men nu började det bli jobbigt med svettandet under ridpassen så det var dags att klippa henne. Hon stod som ett ljus och njöt av att bli ompysslad och jag klippte så snabbt jag bara kunde för att spara på min kropp, man kan ju stå och finslipa hur länge som helst annars, men jag klippte hela Flippan på lite drygt en timme. Redan när hon skulle gå in i boxen direkt efteråt var hon superpigg, och dagen efter när jag skulle rida var det spännande att sitta upp. Hon var väldigt pigg. Lite för pigg. Vi höll oss till skritt (förutom att hon själv hade svårt att hålla sig och taktade några gånger) och red bara en kort sväng då.

Torsdagen fick hon vila och på fredagen skulle jag försöka rida igen. Svande var hemma så vi hade tagit med kameran ut så han skulle kunna fota lite när vi kunde rida ute i dagsljus. Men först skulle jag ta några bilder på Flippan i hennes nya fina outfit. Från ingenstans fick hon fnatt och började leka rodeo, kunde inte stå still och började skrapa med framhovarna som sedan övergick i att börja trava runt husse, stegra sig, sparka bakut, bocka, ja alla konster hon kunde komma på i princip… Jag var glad att hon gjorde det innan jag hunnit sitta upp och det blev ju en del roliga bilder dessutom, haha. Både jag och Svande skrattade och skrattade, Flippan är ju som hon är och det är ingen idé att bli arg eller försöka säga åt henne att sluta när hon håller på sådär utan det är bättre hon får göra av med energin. Jag valde att longera henne lite istället för att rida, ville också se hur hon rörde sig så att inget var knasigt men hon såg hur fräsch ut som helst och travade på som jag vet inte vad. Tog lite galopp också och hon jobbade på jättefint genom kroppen både där och i traven. Jag stod och kände mig så himla glad och tacksam över att hon rörde sig så fint och att det inte syns för fem öre att hon snart fyller 25 år och inte varit i full träning på över ett år. Efter longeringen satt jag upp en kort sväng, hade gramanen på som säkerhet utifall hon skulle få för sig att hitta på bus, och Svande gick med och ledde med longerlinan så det kändes tryggt. Vi skrittade ett varv åt båda hållen sen satt jag av, hon kändes alldeles för pigg och laddad för att jag skulle våga rida mer men det kändes ändå väldigt bra att faktiskt sitta upp och att det gick bra. Vi gick en liten sväng på asfaltsvägen som avslut.

I lördags morse red jag igen men då ensam och i ridhuset, och även om hon var väldigt pigg då också så skötte hon sig alldeles utmärkt. Energin var på en helt perfekt nivå och känslan under ridpasset var fantastisk, hon var så duktig. Vi red inte jättelänge då eftersom hon blir piggare och piggare under passens gång, men skrittade av en sväng ute då husse kom och gick med så det gick jättebra. Igår kväll red vi igen och då ett lite mer ordentligt pass. Mycket övergångar och tempoväxlingar blir det, och hela tiden fokus på framåtbjudning och lösgjordhet. På slutet var hon riktigt fin och det var verkligen sådär när man inte vill sluta rida.

Ni ska få se bilderna från rodeon också men de kommer i ett eget inlägg!

💜💜💜

En kommentar

  • Jenny

    Hon är så himla fin! Älskar hennes färg och att du, precis som jag, matchar er i brunt och lila/vinrött. 🙂 Florett är ännu så länge oklippt. Hon blir ännu inte så svettig vid ridpassen och pälsen är inte alls så tjock och lång som jag trodde den skulle bli att jag avvaktar att klippa lite till. Förra året klippte jag henne en gång och jag hoppas att det ska räcka även i år….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: