Okategoriserade

Fredag

Jag har hållit igång rätt mycket (för att vara mig, särskilt såhär pass kort tid efter operationen i maj) den här veckan och det har gått över förväntan! Det går verkligen upp och ned med hur mycket jag orkar men nu har jag vågat prova köra på lite lite mer. Vila emellan, variera vad jag gör och vila korta stunder hela tiden har funkat bra dessa dagar. Vi har fått mycket bra gjort när pappa var här, så det går framåt med att göra iordning och greja här. Ska berätta mer om stallet nån gång längre fram, visa lite nya bilder och kanske skriva om hur rutinerna ser ut och så. Vet att många brukar tycka det är kul att se hur det ser ut och funkar i andra stall, så tänkte det kan vara kul framöver särskilt nu när vi börjar få den strukturen vi vill ha.

Lite kortfattat om veckan hittills. Jag har visat pappa runt och gått igenom saker som behöver fixas, hjälpt till med lite småfix som att sätta upp nya små skyltar. Jag har även påbörjat harvning av vinterhagarna, sladdat ridhuset och utebanan ett par gånger, fodrat hästarna lunch nästan alla dagar, följt med ut på morgonen och släppt ut både Flippan och några hästar till. Jag längtar tills jag orkar följa med ut oftare på morgnarna, det är verkligen helt underbart att börja dagen i stallet. Det har även blivit ett läkarbesök på vårdcentralen med nya blodprover, ingen klarhet än i varför mina värden är uppåt väggarna men jag ska försöka få tag på läkaren på endokrinmottagningen nästa vecka. Veterinären har varit ut till Flippan och tagit prov för PPID, tror att svaret skulle komma idag så vi håller tummarna att det visar negativt men oavsett vad blir det skönt att få ett svar på det. Flippan är verkligen inte nöjd med att inte få äta gräs, stackarn. Finns inget hon älskar i livet mer än gräs, eller ja, det skulle vara Hestekraft då kanske. Vi hann med ett restaurangbesök med pappa också, det blev en ny (för oss) restaurang inne i Falkenberg som heter Hermans. Där åt jag en jättegod vegetarisk burgare gjord av mestadels rödbetor tror jag. Smarrigt! Justja, jag och pappa var till Gekås i Ullared en snabbis i tisdags också, fy fan vad mycket folk det är där jämt. De har en del bra och fina grejer där i alla fall men jag orkar inte riktigt gå och titta ordentligt utan det blir att fokusera på sånt man vet man behöver. Pappa skulle ha ett par gummistövlar inför tvätten av stallet, men när vi var nästan framme vid kassan insåg vi att han glömt att ens kolla efter gummistövlar. 😂 Jag hittade en liten handväska som passar perfekt till lilla filofaxen jag har som plånbok, lite saker till stallet som små och stora verktyg/redskap och lite ridkläder – ska försöka ta bilder och visa vad jag köpte nån dag. Idag har jag äntligen ridit Flippan igen också, vi har inte ridit en enda gång sen förra helgen då vi red på lekplatsen så det var verkligen på tiden. Vi red på utebanan och jobbade i skritt och trav med övergångar och tempoväxlingar som vanligt. Idag fick det bli ett kortare pass eftersom hon vilat så många dagar. Vi skrittade av på stigen bredvid beteshagarna och Flippan skötte sig hela vägen.

Nu ska jag försöka jobba lite på kontoret, det är både administrativt stalljobb som behöver göras och ordrar från Etsy som ska göras klart så de kan skickas.

Hoppas ni får en fin helg så hörs vi snart igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: