Vardag

Ett snabbt hej

Edit: Det här inlägget skulle laddats upp i måndags men tekniken strulade.

Nu har det inte blivit mycket bloggande här senaste veckan. Jag har inte orkat och tappar lite motivationen att skriva när jag inte mår bra. Förr brukade jag använda bloggen lite att skriva av mig på men just nu känns det inte helt rätt så jag skriver av mig i min fysiska dagbok istället när jag känner för det. Hur som helst ville jag berätta lite kort vad som hänt sen sist. Jag longerade Flippan en kort sväng i fredags kväll. Hon såg riktigt fräsch ut både i traven och galoppen som det inte heller var några som helst konstigheter med. Hon rörde sig med jämna steg och spårade helt perfekt, så det fanns inga tecken på att något skulle vara knas med bakknäna. Skönt! I lördags fick hon vila och igår red vi ett pass i ridhuset på kvällen. Hon var sitt vanliga pigga jag igen och det kändes väldigt skönt. Inga bus eller så gjorde hon men det märktes att hon fått tillbaka lite energi då hon kändes mer som sig själv. Lilla kruttanten. Vi jobbar fortfarande väldigt basic, lägger in någon öppna innanför spåret ett par gånger, gör övergångar mellan trav och skritt och fokuserar på att hon ska vara lösgjord, jobba igenom kroppen på rätt sätt och trampa på jämnt med båda bak. Vi har också börjat lägga in lite mer tempoväxlingar i traven, samlar lite mer och rider på lite mer framåt så att vi leker med tempot lite mer och inte bara travar runt i samma joggingtrav hela tiden. Igår var Flippan riktigt fin på slutet och vi fick in en till växel i traven utan att tappa lösgjordheten.Idag red vi ett pass på utebanan med ungefär samma tänk, men vi red ett kortare pass och skrittade sen av ute på en grässlinga vi inte ridit på tidigare. Hon tyckte det var spännande att gå på ett nytt ställe och gick med spetsade öron, men helt cool och skötte sig alldeles utmärkt. Duktiga Flippan!Imorgon är det dags för återbesök för min del hos läkaren som opererat mig. Hoppas få träffa sjukgymnasten också då han är riktigt bra och brukar ha bra tankar och tips att ge. Det ska bli spännande, lovar att uppdatera här sen om hur det gick även om det kanske dröjer någon dag.

Vovvarna var med i ridhuset när jag longerade Flippan i fredags, de fick springa lösa medan hon skrittades fram med husse. Efteråt fick Flippan en puss av Lowis! 😘

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: