Munnen fixad

Idag har veterinären varit ut till stallet och checkat Flippans tänder. Vi kollar numera var sjätte månad eftersom hon börjar bli äldre och hon haft lite mer hakar och foderinpackningar senaste gångerna. Kollar hellre för ofta än för sällan och vill inte riskera att vi missar att behandla något i tid så hon får problem i onödan.

Flippan fick mycket lugnande idag. Hon ser ut att inte behöva mer eftersom hon är så lugn i stallet, men så fort veterinären börjar greja med munnen vaknar hon till liv och tycker inte alls om det. Envis som hon är märker hon ju minsta lilla och viljan tar över sederingen, haha. Så efter att veterinären kollat igenom munnen fick hon en dos till inför slipningen. Hon hade lite små hakar längst in i munnen som slipades ner, och ett par pyttesmå foderinpackningar som såklart rensades. Men det var mindre än senast hon kollades så det var väldigt positivt! 😀

Hon fick också vaccination mot både hästinfluensa och botulism, så hon kommer får vila ett par dagar nu och sen joggar vi lite lätt på bettlöst resten av veckan tänker jag. Då får munnen en chans att läka ordentligt.

Veterinären tyckte hon var i väldigt fin form också så det var kul att höra! Bästa lilla Flippan. 😍

Skapligt trött efteråt… Så går det när man har för stark vilja och måste få extra dos lugnande, haha. Men hon skötte sig väldigt bra idag, det är bara att hon håller på och grejar för mycket med tungan och så och då blir det svårt att slipa. Lurvponnyn.

Kommentera