Flippan och hennes storbal

Flippan har haft fri tillgång på hö i hagen sen i höstas, och hon älskar sina storbalar. Varenda gång man kört ut en ny bal ska hon kramas med den, hehe. Ni kanske kommer ihåg filmen jag la upp för ett par år sedan, måste lägga in den här så ni får se.

Filmen delades på Hippson och fick väldigt många visningar och en hel del kommentarer på Facebook. Var några till som hade hästar som gjorde likadant och det fanns såklart lite olika teorier om varför de gör såhär. Jag tror att Flippan gör det för att sprida ut och liksom lösa upp balen så det blir lättare att äta från den. Men kanske också lite för att markera att det är hennes, jag vet inte, haha.

Igår såg jag att hon vält omkull balen som Svande körde ut i helgen. Tyckte den såg gigantisk ut på håll och undrade om det var så stor skillnad på balarna, men när jag kom närmare såg jag att hon hade buttat den så den hade vält omkull. Knasponny!

Hon mår i alla fall som bäst när hon har fri tillgång på mat och den här gången var hon dessutom lite i tunnaste laget i hullet innan så det var väldigt bra på så vis också. Hon har gått upp till normalhull nu tycker jag men som tur är har hon inte blivit tjock. Hon jobbas ju ändå några dagar i veckan nu plus att hon nog har ett större behov på grund av åldern. Man märker på henne att hon är mer harmonisk hela hon när hon har fri tillgång så det känns väldigt skönt att det funkar. Det hjälper ju henne att hålla värmen också så hon inte blir kall så lätt nu på vintern utan klarar sig med ganska tunna täcken trots att hon är klippt.

Kommentera