Kan det bli vår nu?

Usch vad jag hatar kylan. Men trotsade den och tog in Flippan när jag hade fodrat och gjorde iordning henne för ett ridpass. Det kändes ändå helt okej när jag gick ner till ridhuset (i höfterna alltså). Red ett riktigt bra pass på Flippan, hon skötte sig väldigt bra idag och vi kunde jobba igenom dels vänstergaloppen lite mer och sen red vi lite tempoväxlingar också i galoppen. Det var väl ändå gången hon inte lyssnade så bra, när vi skulle minska galoppen, haha. Så jag rider mest arbetsgalopp och så minskar vi från den, ibland bara lite och ibland lite mer. Inte förrän de övergångarna fungerar lägger jag till korta sekvenser där vi ökar, så idag blev det inget sånt. 😉 Hon lär hejda sig lite den lilla ponnyn. Men det gick ändå rätt bra och hon fick ta i lite när vi samlade galoppen, efter det frustade hon massor. I traven red vi också lite tempoväxlingar och så red vi lite skolor och faktiskt till och med några 10-metersvolter, typ två åt varje håll, hehe. Är ju lite försiktig med att rida små volter på henne men nu börjar det bli dags att lägga in lite sånt också, framförallt om vi ska hoppas att det blir några tävlingar i år. Det vet jag inte än om det blir men gillar ändå att checka av lite såna rörelser som vi annars inte rider så mycket. Det är inte heller nåt vi behöver träna sådär jättemycket på för så länge Flippan är lösgjord och med mig är volterna inga problem, hon spårar alltid väldigt fint och har ju en bra balans i sig självt så hon har lätt för volterna speciellt i traven. Överlag var det ett bra ridpass i alla fall, Flippan kändes väldigt fin och skötte sig bättre än senaste ridpassen. Det går åt rätt håll när jag rider henne lite mer regelbundet helt klart.

Efteråt hann jag bara halvvägs till hagen med Flippan när jag skulle släppa ut henne igen innan höfterna började hugga av smärta, så jag fick ta det försiktigt och sitter nu inne med värmefilten och hoppas det släpper lite i alla fall. HATAR huggsmärtorna, det är den värsta sortens smärta och en stor varningssignal för mig att jag måste vila för annars blir jag så dålig att jag inte kan gå sen. Jävla skit! Jag trodde ju det skulle gå bra idag eftersom jag inte hade sådär jätteont tidigare. Bara att lyssna på kroppen och ta det lugnt resten av kvällen då.

Vill ha vår & värme nuuuuuu!!

Får försöka vända känslan lite med några fler bilder från ridpasset i fredags, blir så glad av att se hur fin hon ser ut lilla Flippan. Men måste verkligen klippa henne igen, snacka om lurvboll hon börjar bli igen nu…

Flippan dressyr ridbilder trav Flippan dressyr ridbilder trav Flippan dressyr ridbilder trav Flippan dressyr ridbilder trav Flippan dressyr ridbilder trav

Kommentera