En liten gummiboll

Och det är inte för att hon studsat upp och ner som en gummiboll jag skriver så, utan för att hon känns så himla mjuk och fin i kroppen och bara är helt fantastisk. Vi har dessutom fått underlaget i ridhuset fixat för några dagar sedan och det känns så himla bra nu. Det säger en hel del för att komma ifrån mig ska ni veta, är rätt kräsen med underlag.. Det är Flippan också, ännu värre än mig. Hon hatar när det blir för djupt/tungt men nu kändes det riktigt bra att rida på underlaget i ridhuset faktiskt.

Tillbaka till själva ridpasset då. Hon har vilat två dagar nu sen jag red sist i tisdags. Men idag slutade Svande jobbet tidigt och kunde hjälpa mig att ta in, kratsa hovar, borsta benen mm. Är så mycket lättare för mig när jag får lite hjälp, då kan jag också rida ner till ridhuset, och upp till stallet efteråt. Det var lite på gränsen idag då Flippan var så pigg och lite laddad men hon skötte sig hela vägen. När jag skrittade fram kändes hon rätt lugn faktiskt, skrittade fram länge och jobbade lite med sidvärtsrörelser, bakdelsvändningar och ändrade form & tempo. Första varven i trav kändes hon jättefin, sen är det alltid nåt som händer när hon börjar komma igång och bli varm så då tänder hon till och blir laddad, haha. Hon busade lite idag, en gång ställde hon sig på bakbenen och vevade med frambenen men hon stod inte alls högt utan mer som i en levad. Hon vet att hon inte bör ställa sig så högt med mig och även om jag inte vill att hon ska göra så alls kändes det ändå okej eftersom jag märkte att hon inte tänkte gå upp högre. Det hände bara en gång också, annars var det mest det vanliga viftandet med framhovarna och lite sånt. Men mestadels var hon riktigt fin idag. Hon kändes verkligen som en gummiboll, sån elasticitet och schwung i rörelserna så jag blir alldeles chockad. Hon är ändå 23 år och vi har inte ridit lika mycket som vi brukar senaste tiden, ändå är hon så mjuk & fin. Ska bli väldigt spännande att se vad 2018 har att bjuda på rent ridmässigt med Flippan.

Innan jag red hade jag fruktansvärt ont, det vart riktigt illa efter att jag lunchfodrat idag så har suttit inne med gråten i halsen och övervägde att inte rida alls. Men jag vet att jag blir bättre av att rida så passade på nu när Svande ändå kom hem tidigt. Så glad för det beslutet för är lite bättre nu, även om smärtan fortfarande är på lite för hög nivå.. Men själen mår ändå bättre också efter jag ridit, så på det stora hela mår jag så mycket bättre nu efteråt.

Svande var med och fotade lite, första ridbilderna på bra länge nu. Här kommer ett smakprov så kommer lite fler under helgen när jag hunnit redigera dem.

Flippan, dressyr

Flippan skulle verkligen behöva klippas igen snart, men drar mig lite för det eftersom hon redan är så pigg och jag vet att det blir tio gånger värre när hon är nyklippt, haha.

Kommentera