Ett litet ridpass idag

Tog med mig Flippan in från hagen när jag hade fodrat hästarna deras eftermiddagsmat i hagarna, lika bra att passa på när jag ändå går ner även om jag får gå minst dubbelt så långt för att komma till hennes hage. Men det var det värt för att få sitta på hennes rygg en stund. Hon var lite busig idag och ville mest göra annat än jag tänkte i början. Får hon inte springa i det tempo hon själv vill så stannar hon och skrapar med frambenen, haha. Att det var ganska många hästar i ridhuset (egentligen inte alls, med 2-3 stycken är för många om Flippan är såhär laddad) gjorde inte saken lättare men som tur var så lyssnade hon bättre efter några gångers lirkande från min sida. Så resten av passet skötte hon sig fint och känns förvånansvärt fräsch och fin trots att hon ridits så lite senaste månaderna. Det blev dock ingen galopp idag utan vi höll oss till skritt och trav då jag kände att explosionsrisken var lite för stor, haha. Men jag hoppas verkligen att vi kan komma igång lite mer nu, så vi i alla fall kan rida 4-5 dagar i veckan istället för 1-3 kanske som det varit nu.

Hon är rätt nöjd med sin höbal i hagen, hihi. 🙂

Kommentera