Ny vecka, ny månad och en ny vardag

Det händer mycket nu. Igår var det första oktober och idag är första veckan i oktober som för oss innebär en rejäl förändring i vardagen i och med att vi från och med nu driver inackorderingsstall. 🙂 Haft fullt upp med stallfix i helgen och än är vi inte helt klara med allting, lite kvar att organisera och städa undan prylar som inte används mm. Blev lite mycket för mig att stå och så i helgen men jag är ändå på benen idag och fast inställd på att ge hästarna mat om dagarna nu så det känns väldigt bra allting ändå. Trotsar smärtan men ser till att vila emellan så det här ska nog gå bra. Det känns så himla roligt och redan idag kommer första nya hyresgästen och flyttar in.

Flippan blev nyss skodd och fick sen gå ut i hagen igen med täcke på. Hon var PIGG på vägen ut, nästan så jag trodde hon skulle börja busa men hon höll sig i skinnet. Men det syntes på hela hennes uttryck att hon egentligen ville busa, haha. Hon har gått på lite halvfart nu denna vecka precis som hon brukar innan skoningarna, men från och med imorgon är det full fart igen som gäller då det är tävling igen nästa helg (15/10).

London har gått varierat som vanligt, uteritter, promenader, dressyr och longering klämde vi in förra veckan. Igår kändes han faktiskt ovanligt bra, vi red mycket övergångar och på slutet tränade vi lite på bytena. Gör bara enstaka byten och fokuserar på att vi har rätt tajming, gäller för mig att förbereda bytena bra så blir de oftast också bra, men ibland är han lite efter på hjälpen så då får jag vara lite tydligare. Tänkte rida honom strax då jag ska fodra hästarna vid 11 så då kan jag passa på att rida direkt efter det och så hinner jag gå in och vila lite igen innan eftermiddagsfodringen som görs vi 15.

Sen ska jag in till sjukhuset för nån ögonundersökning som jag blivit kallad till, har ingen aning om varför faktiskt men det lär ju visa sig. Kommer få droppar och se suddigt ett tag efteråt så Svande slutar tidigare från jobbet och följer med.

Och när vi kommer hem ska nya hyresgästen vara på plats, spännande!

Nu ska jag försöka jobba lite grann innan det är dags för fodring, får se om jag kikar in här igen senare idag, men annars hörs vi nog imorgon. Hoppas ni får en toppenvecka. 🙂

Kommentera