Dagens tävling i Hofors 24/9

Ja hörrni. Vi har ju inte tävlat sedan 20 augusti då vi utgick ur en Msv C-klass för att underlaget var snorhalt. Idag red vi därför bara en LB:3 för att göra det enkelt för oss båda. Flippan kändes såklart taggad men det var ändå lite lugnare än jag trott så det var skönt. Hon var lite spänd emellanåt på framridningen men annars kändes hon fin och lyssnade bra på mig och gjorde inga bus där. Stor och bra framridning x 2 så det var en väldigt bra tävling för oss på det viset med gott om plats. Jag red fram lite för länge idag, men hellre det med tanke på hur Flippan kan bli, så det var ändå ett medvetet val från min sida. Så innan det var vår tur började Flippan kännas lite småtrött, men när vi red in tävlingsbanan taggade hon till ordentligt som vanligt. Man undrar ju när tanten ska växa upp? Haha. 😀 Fattade galopp och det gick bra, började med vänster som oftast är svårare men idag var det höger som hon kändes lite väl lätt i rumpan när jag fattade. Fick precis startsignal då men lyckades lugna henne och få till en bra fattning och galoppera en halv 20-metersvolt innan vi gjorde övergång till trav och vände upp på medellinjen.

Där drog hon iväg en aning och halten blev därför inte den bästa men ändå helt okej. Hon öppnar upp sig i formen rätt mycket i halterna, så jag känner verkligen att vi måste träna mer på uppridning och halt framöver. Varit rätt dålig på att träna på halterna alls senaste tiden faktiskt. Sen kändes hon fin i travprogrammet, aningens trött så jag fick driva på lite mer än jag brukar. Vill ju ha en ärlig framåtbjudning där jag inte behöver sitta och driva men det blev tyvärr lite så idag vilket också medförde att hon inte var helt 100% stadig i formen. Även om jag tycker domarna stirrar sig lite för mycket på huvudets position så hade jag inte heller någon riktig toppkänsla idag. Men med högsta betyg på 6,0 idag blev det ju inget vidare resultat. Särskilt inte eftersom hon började busa i första galoppfattningen. Hon fattade galoppen först men försökte dra iväg och när jag höll tillbaka henne blev hon lite sur och skuttade till, stannade och började backa och hålla på som hon kan göra ibland. Men jag fick fram henne igen och lät henne vara lite smått öppen i formen för att försöka ha henne så mycket med mig som möjligt. Det blev lite smågrejer under resten av programmet också men mest att hon inte riktigt ville lyssna så jag fick verkligen fokusera på att få henne att samarbeta med mig. Kändes ändå bra sista delen av programmet även om det som sagt blev några missar och hon spände till och så emellanåt. Var verkligen supernöjd när vi red ut från banan. Vi tog oss igenom hela programmet med bara ett ordentligt bus och jag kunde rida igenom det så det kändes sååå himla skönt efter det som hände på förra tävlingen. Kändes som att Flippan tyckte det var riktigt kul att vara på tävling igen, även om hon inte fick busa så mycket som hon hade velat om hon fått bestämma själv. 😉 Resultatet blev ynka 53,788% så det är ju inget att hurra över, men jag är supernöjd oavsett & vi hade roligt idag vilket är det viktigaste. 🙂

Får se om det blev nåt vettigt av filmen så kanske jag lägger upp den inom några dagar. Här är några bilder från framridningen i alla fall.

Kommentera