Redan fredag

Tiden bara rusar förbi hela tiden känns det som. Jag är liksom fortfarande kvar i att det nyss blev 2017, haha.  Varit lite tyst från mig ett par dagar igen då jag kämpat med tråkiga saker igen, men nu är det mest roliga saker kvar att göra. 😀 Snart bara en vecka tills vi ”tar över” stallet, det ska bli så himla roligt. Fyyyy fan vad dåligt väder det varit senaste tiden, bara regnar och regnar. Kallt och jävligt är det också så det är tur det händer roliga saker man kan se fram emot nu. Tur man är obotlig optimist. 😉

Igår red jag i alla fall båda hästarna i ridhuset. Flippan var inte så taggad till en början utan kändes lite smått uttråkad, men när vi galopperat lite blev hon riktigt pigg och sen mer och mer laddad ju längre vi red, tokponnyn. Hon kändes väldigt fin större delen av passet trots att det var några dagar sen vi red. Lite väl laddad i galoppen när vi vände in på diagonalerna för att dels träna på övergångarna som är i LB:3 där man ska göra övergång galopp-trav-galopp och dels mellangalopperna. Växlade mellan de två grejerna just för att försöka bibehålla någon slags kontroll och fokus hos Flippan så hon inte bara drar iväg så fort vi vänder in på diagonalen. Det blev bättre i alla fall och de flesta av övergångarna blev mjuka och fina. Vet ju att hon kommer bli extra laddad på tävlingen på söndag så får träna en del på det där imorgon också. Idag ska hon bara få en promenad.

London var riktigt jobbig i början av passet igår. Har nog aldrig känts så dåligt hittills. Men jag tog faktiskt på gramanen även om det är något jag inte alls gillar.. Samtidigt som jag ju vet att jag KAN RIDA och därför också vet hur jag ska använda den på rätt sätt. Det var första gången jag hade den på honom sen jag fick hem honom, har klarat mig utan hittills men nu kände jag att min kropp inte pallade med igår då han antingen inte svarade fram för skänkeln eller bara drog iväg med huvudet rätt upp och sänkt rygg.. Fick tag på honom med gramanen i alla fall och kom till bra ridning där han arbetade rätt genom kroppen. Han fick verkligen ta i med sina små bakben och det släppte ordentligt på slutet så då kunde gramanen bara hänga löst och inte inverka alls. Skönt det i alla fall, så nästa pass provar vi nog utan igen.

Nu ska jag sätta mig och skriva på dokument och grejer till stallet, har inget alls emot att ägna fredagskvällen åt det tillsammans med Svande. Så kul att vi kan göra det här tillsammans. Mycket att göra nu särskilt innan och i början så uppdateringen här fortsätter nog att bli lite sporadisk, törs inte lova något annat då stallet har högsta prioritet just nu!

Fina, fina lilla Flippan. Såå glad och tacksam att jag har henne, har mycket att tacka henne för som hon lärt mig om livet. ♥ På söndag är det tävlingsdags igen då vi rider en Lätt B:3 i Hofors, får hoppas underlaget är okej och att Flippan kan hålla sig hyfsat på mattan. Men jag kommer vara nöjd bara vi tar oss igenom programmet. Högt ställda krav här. 😉

 

 

Kommentera