Hööks höstnyheter

Har ju nästan glömt att publicera det här inlägget. Förra veckan kom ju Hööks nya höstkatalog och jag tänkte i vanlig ordning visa er mina favoriter.

Kände lite på de här ridleggingsen i butiken när jag var där häromdagen. Sååå skönt material, skulle vilja prova hur de känns på men jag ska inte köpa fler ridbyxor nu eftersom jag nyss köpte ett par nya som jag verkligen behövde (och är väldigt nöjd med).

De här rosa ridbyxorna är i samma modell som de jag nyligen köpte, men måste säga att jag gillade den här färgen också, hehe. Fast kanske hade varit mer en vår- & sommarfärg än till hösten tycker jag.

Riktigt snygg brun jacka. Gillar när de inte har huva, som ju är en säkerhetsrisk att rida med och dessutom tycker jag generellt inte om kläder med huva då de tynger ner över axlarna liksom.

Den här jackan var också riktigt snygg, nog en av mina absoluta favoriter bland höstens nyheter. Den har stretchpartier och ser lätt och bekväm ut att rida när det börjar bli lite kyligare ute. Bra fickor också.

Sen till de självklara lila favoriterna, haha. Först en klassisk v-ringad tröja som är toppen att ha över en skjorta eller piké när man vill se extra snygg & proffsig ut i sadeln. 🙂 Jag har faktiskt lite behov av nya såna tröjor till hösten då de flesta gamla är utslitna eller för stora. Nedanför är nog min andra riktigt favorit bland nyheterna och något jag verkligen skulle behöva. Har en i liknande modell men som är i tjock fleece så den är ju för varm att ha nu för det mesta. Men den här ser perfekt ut och är ju superfin dessutom. 😍

En funktionströja att ha som underställ i vinter kanske? Enda frågan är hur den sitter i halsen då den ser lite trång ut där. Vissa klädtillverkare verkar tro att alla tjejer har supersmala svanhalsar…

Den här kortärmade pikén var söt tycker jag, stickat material men rätt opraktisk färg. Finns i marinblått också som väl var helt okej men jag är ju inte så mycket för marinblått, tycker det är sååååå tråkigt. Men kanske ändå snyggt till ett par vinröda eller lila ridbyxor. 😉

Lite tveksam på färger, men till London passar den nog riktigt snyggt. Lila i alla former funkar ju alltid.

Jag är så besviken på att den här kavajen inte finns i brunt också. Den har en dragkedja under knapparna vilket gör passformen 100 gånger bättre speciellt för mig som har lite stor byst i förhållande till min storlek så det tenderar att glipa mellan knapparna. Just nu har jag fortfarande min gamla bruna kavaj men den börjar bli för stor så när jag behöver en ny vill jag väldigt gärna hitta en sån med dragkedja under knapparna, men i brunt! Pikeur har ju också såna modeller men även om man bortser från att de kostar skjortan så har jag inte hittat dem i brunt nånstans.

Lite som ovan, varför finns inte det här i brunt?! Vore ju perfekt att kunna köpa som extraträns för t ex att leda/fota i eller bara om man vill rida utan nosgrimma t ex.

Den här grimman vill Flippan ha (nej hon kanske inte bryr sig, men jag vill att hon ska ha den). Hon har en liknande i en mer blåaktig nyans av lila men den här var verkligen perfekt i färgen… London skulle också vara rätt snygg i den. 😀

Sen tycker jag den här grimman och tillhörande grimskaft var riktigt snygg också. Om man skulle ha en lite finare grimma att ha hemma. Kanske skulle funka till transporten också eftersom alla ”fästen” är i läder (så att man lätt kan skära sönder den om olyckan är framme, vilket är betydligt svårare med nylongrimmor).

Ett ynka schabrak som jag tyckte var fint bland nyheterna. Dock har jag slutat köpa schabrak från Hööks och satsar på kvalitet från t ex Mias RS, Eskadron, Anky och Equiline istället då de både har bättre passform och håller mycket längre efter användning & tvättande.

Har ni kollat nåt på nyheterna från Hööks höstkatalog och har ni hittat några favoriter i så fall? 🙂

2 thoughts on “Hööks höstnyheter

  1. Lösa nackstycket ska nog få flytta hem till mig, så trött på att leta träns och hittar inga som passar .. Förövrigt har jag aldrig haft problem med mina schabrak från hööks, har något som säkert är över 6 år gammalt som fortfarande håller fint 🙂 Dock gillade jag inte kvaliten på deras JH schabrak, fast före drar ändå Eskadron 😉

  2. Jag gillade de plommonfärgade ridbyxorna. Har varit inne och provat dem (och även klämt på de gröna i samma modell). Sköna! Gillade även den svarta jackan med stretch i sidorna men jag behöver verkligen inte en jacka till så den hoppar jag.
    En smart/praktisk grej som jag nog ska köpa är den lilla ”västen” med fickor från CRW som kommit. Smidigt när man har tunnare kläder utan fickor.

Kommentera