• Flippan,  Hälsa,  Vardag

  När de sämre dagarna tar över

  Förra veckan var lite utav ett helvete för mig, mådde verkligen inte bra någonstans större delen av tiden. Så mycket smärta, förlamande trötthet och känsla av utmattning i hela kroppen och mentalt likaså. Men även om det var tufft så kan jag också se det lilla positiva i att jag faktiskt ändå lyckades hålla mig hyfsat uppe psykiskt, ofta blir jag totaldeprimerad under såna tuffare perioder med det fysiska då jag mår så förbannat dåligt av att inte klara av att göra nästan något alls. Att behöva ligga i soffan och vila är sååå tråkigt och jag verkligen hatar det, men försöker acceptera att kroppen behöver det. Varje dag dessutom just nu, men lite olika hur länge jag behöver vila i alla fall och jag försöker göra lite små fysiska aktiviteter mellan varven för att inte vara för statisk med kroppen. Det kan vara så enkelt som att gå och hämta ett glas vatten, eller gå ner med smutstvätt till tvättstugan, men ibland orkar jag lite mer och tar med Lowis på en kort promenad (ca 5 minuter). Jag fodrar också hästarna under vardagarna, både lunch och eftermiddag, men inte varje dag. Just nu är det väldigt enkelt att fodra då flera boxhästar har fri tillgång i hagen och lösdriften har alltid maten förberedd så jag behöver bara öppna till en annan del av hagen eller skjutsa ner hö i rännorna de också kan äta ifrån. Någon gång ska jag visa er hur rutinerna ser ut här på gården, det är mycket smarta lösningar för att göra det lättarbetat och vi kommer på nya små detaljer hela tiden.

  Den här veckan har i alla fall hittills varit bättre än förra veckan, och att solens strålar letat sig fram bland allt gråmulet väder gör ju inte saken sämre. Jag påbörjade det här inlägget i måndags egentligen men tog en paus och sen kunde jag inte logga in på bloggen. IGEN. Så nu har jag skällt ut webbhotellet för hundrade gången eller nåt, så fruktansvärt trött på att det fortsätter bli problem hela tiden så nu har jag börjat leta annat webbhotell. Händer det en gång till så byter jag. I alla fall så tänker jag att jag fortsätter lite såhär oregelbundet när jag känner för att skriva året ut, sen ska jag göra en plan och se till att kicka igång bloggen ordentligt när 2020 är här.

  Idag ska vi till veterinären med Flippan. Det är i första hand för att kolla tänderna och vi kommer även passa på att göra en liten vetcheck så vi vet hur det står till med lilla damen som snart fyller 25(!). Vi har hyrt en B-kortslastbil så det ska bli spännande att se vad Flippan tycker om den, men tror hon kommer åka som en prinsessa, nej förlåt, drottning menar jag (förlåt Flippan). Uppdaterar nog i helgen om hur det gick och även lite om ridpassen med henne tidigare i veckan. Ska försöka uppdatera på Instagram-stories under dagen så ni kan kika där om ni är nyfikna på dagens veterinärbesök. @jenniferdressage

  Från gårdagens ridpass. Hon kändes riktigt fin särskilt på slutet då hon verkligen tog i och travade så himla härligt.

  Ha en fin fredag ❤

 • Flippan,  Hästar

  Världens sämsta bloggare

  Ja det här med att blogga regelbundet verkar ju inte vara min starka sida just nu. Jag tänker hela tiden att jag ska skriva inlägg om det ena och det andra men sen kommer det annat i vägen och jag tappar inspirationen att skriva. Det har tagit mig tre dagar att skriva klart det här inlägget.. 🙈 Men jag tänker inte ge upp än. Det får ta den tid det tar att komma igång och få in det som en rutin igen, för jag älskar ju att skriva och har så mycket att dela med mig av.

  Förra veckan så red vi några pass och Flippan var väldigt fin och skötte sig alldeles utmärkt, vi kunde skritta av ute efteråt i princip alla pass och det är jag så tacksam för då hennes ben behöver den variationen av underlag. På torsdagen hade vi besök av en Equiterapeut som gick igenom Flippan. Ville bara ha en koll för att se så det inte var något som störde henne, men misstänkte inte att något skulle vara fel. Han tyckte hon var väldigt fin i kroppen och hittade nästan ingenting att anmärka på. Fin för sin ålder, men han sa att hon hade varit det även om hon var 10-15 år och inte 24 så det känns som ett väldigt gott betyg och roligt att höra. Det var ingenting i ryggen, en liten pyttelåsning i nacken åt höger som han knäckte loss och så fick hon tre akupunkturnålar satta. En av dem sattes vid kronranden på utsidan av vänster fram och skulle påverka hela kroppen. Sen fick hon två nålar som var mer symtombehandlande på vänster bog och höger utsida av bakhasen. Alla nålar fick sitta kvar, inte alltid de får det med Flippan som hatar nålar. Det kändes så skönt att han inte hittade nåt större problem och min känsla alltså stämde att det inte var nåt särskilt att fixa till. Hon har ju känts väldigt fin i ridningen det senaste men vill gärna busa i galoppen så då känns det alltid bättre att kolla så hon inte sitter fast innan man jobbar vidare. Så nu vet vi att det bara är att köra på!

  Hon fick vila samma dag såklart, sen red vi ett lätt joggingpass dagen efter. Det märktes att hon var lite trött i kroppen efter behandlingen men annars kändes hon jättefin. Vi höll oss till skritt och trav och red mycket övergångar och lösgörande arbete. I söndags red vi en sväng med tanken att jobba lite mer så vi tog några korta galopper som gick jättebra, och så red vi mycket tempoväxlingar och övergångar, lite bogen in & öppna mest innanför spåret och jag tyckte det kändes skillnad på dem mot innan behandlingen. Det gick liksom lättare och jag kunde rida med lite mindre hjälper. Mot slutet blev hon tröttare och jag fick påminna henne lite om att gå av sig själv, att hålla henne framför skänkeln.

  Måndag och tisdag denna vecka har hon fått vila och i tisdags skoddes hon. Igår red vi ett pass igen. Red på lite mer och kändes väldigt fin men återigen aningens trött i kroppen, det känns att hon vill men att hon inte riktigt orkar rent fysiskt hela tiden. Det är absolut inte mycket och hon är väl mer som en vanlig häst i energinivå men jag tror att behandlingen förra veckan satte igång lite processer i kroppen som gör henne lite matt helt enkelt. Svande var med och fotade ridpasset på slutet igår så har lite nya bilder att dela med mig av igen. Har ju inte visat alla från de tidigare passen som fotats heller så nu har jag material för ett litet tag framöver.

  Hörs (förhoppningsvis) snart igen! ❤️

%d bloggare gillar detta: