• Vardag

  Ett stort steg

  Vet ni vad? Ja om ni följer mig på Instagram kanske ni såg i måndags att jag och Flippan skrittade runt gårdens grässlinga. Hon var lugn under ridpasset i ridhuset, och det var så himla varmt och fint väder så jag kände att det passade bra att prova. Flippan blev nog lite förvånad när jag öppnade ridhusporten från hennes rygg och styrde henne runt hörnet utanför istället för att gå mot stallet. Vi skrittade runt hela slingan alldeles själva och helt utan incidenter, hon var så snäll! Jag satt med ett brett leende hela vägen runt. Så härligt att kunna lita på henne på det viset. Ni som känner Flippan vet att hon kan stå på både ett och två ben och hitta på alla möjliga konster, och risken är alltid större ute än inne. Allra störst utanför ridbanans staket, haha. Vi försökte skritta runt slingan förra sommaren också, en väldigt varm dag efter ett tufft ridpass då hon kändes riktigt nöjd och trött. Men icke då, vi tog oss inte ens en tredjedel av slingan då innan jag fick hoppa av i farten för att hon började leka rodeoponny. Så jag är verkligen så himla glad och stolt att vi klarade det nu. Guldstjärna till Flippan!

 • Vardag

  Helgen har gått i ett

  Jag är på sätt och vis ganska glad att jag inte hunnit blogga i helgen, för det beror på att jag varit ute och jobbat och grejat nästan hela dagarna! Det var inte igår jag fick solbränna av att vara ute och jobba i solen flera timmar i sträck, så strunt samma att det blev lite fula linjer här och var. 😉 I fredags hittade vi en slaghack man kunde hyra inte så långt härifrån, och hade tur att den var ledig i helgen så vi bokade och hämtade den på kvällen i fredags. Jag och Svande hjälptes åt att lasta av och testköra den en sväng runt vår grässlinga som går runt halva gården. Den klipptes en sväng i början av sommaren av en av våra supersnälla hyresgäster med familj, men det var verkligen dags att klippa den igen så att man kan rida och gå där ordentligt.

  Det blev riktigt bra efter några extra vändor på lördagen i dagsljus. Sen körde jag även på vår lekplats som är en inhägnad del mittemellan hagar, där det är gräs, lite små hinder av olika slag såsom stockar och däck. Tog även två stora gräshagar Flippan gått i under förra sommaren och vintern, och betesfält som hör till lösdriften. Så nu har vi en hel del av betesputsen gjord och det blev riktigt bra!

  Svande fick komma och rädda mig när slaghacken fick soppatorsk nästan längst bort i hagen.
  Lördagskvällen avslutades med grillat och en välförtjänt öl.

  Igår körde jag fler betesfält och vi öppnade även en ny hösilagebal vilket var väldigt spännande och lite nervöst eftersom det var från en ny leverantör. Men det luktade och såg fräscht ut så vi kunde pusta ut.

  På eftermiddagen var det dags att köra tillbaka slaghacken, och vi passade även på att ta en snabb tripp till Ikea när vi ändå var i närheten för att inhandla lite småsaker. Köpte pizza på vägen hem och sen gjorde Svande klart stallet för kvällen, jag tog in Flippan och ryktade henne innan hon fick sin kvällsmat. Släppte ut hundarna på tomten och sen var det i princip sovdags.

  Både jag och Svande är helt chockade över hur mycket jag klarat av att göra, även om det inte varit något tungt jobb på något sätt eftersom jag mestadels suttit och kört fyrhjuling så är det ett stort steg för mig att ens kunna göra såhär mycket utan att bli helt dör efteråt. Mest trött och mör i kroppen på ett skönt sätt, smärtan är på en hanterbar nivå och mitt psyke mår så otroligt mycket bättre av att jag kan göra allt detta. Har såklart tagit pauser emellan och jag tror det i kombination med att jag är extremt noga med att undvika rörelser jag vet är väldigt smärtsamma (t ex böja sig ner, bära tungt eller saker där man står still och vrider överkroppen typ sopa osv) är nyckeln till att det går så pass bra. Sen är det bara att vara beredd på att bakslag kommer, men faktum är oavsett att jag klarar mycket mer innan de kommer och jag återhämtar mig snabbare. YAY!

 • Flippan,  Hästar

  Torsdagens ridpass

  Vi har bara ridit på utebanan en gång efter min operation, eftersom Flippan alltid är piggare ute än inne så har vi hållit oss i ridhuset av säkerhetsskäl. Men i torsdags red vi ett pass ute och trots att bonden kom och körde på åkern precis bredvid höll Flippan sig på mattan. Hon kändes piggare än i tisdags när jag tyckte hon var lite trött, så det var skönt. Ridpasset gick väldigt bra och vi jobbade mest med övergångar mellan skritt och trav. Tog en kort sväng galopp och så red vi även lite öppna innanför spåret i traven. Flippan var lite på tårna några gånger men utöver det var hon jättefin.

  Här är ett gäng bilder från ridpasset! Så kul med färska ridbilder från utomhus dessutom. 😍

%d bloggare gillar detta: