Fotografbilder

Jag tycker det är så roligt när det finns fotografer på tävlingarna. 🙂 Förra helgen när jag och Flippan tävlade i Hofors var det en fotograf där och fotade och hon fick flera fina bilder på mig och Flippan så jag var såklart tvungen att köpa några. Fotografen är Emma Engström som fotar åt Equipe, så kolla gärna in hennes bilder på Equipe’s webbshop.

Fina, underbara, bästa, älskade Flippan. Min fina lilla häst. 😍

Hittills den här veckan

Mycket att göra nu inför att vi kör igång stallverksamheten. Massor med roliga saker som att organisera och planera för stallet, sånt älskar ju jag. 😀 En hel del administrativt jobb också förstås men det är också kul och är bra för mig så jag får balansera det fysiska med lite mer stillasittande arbete. Vi har både varit ner till Stockholm häromdagen samt in till stan i Gävle igår och handlat grejer både till oss och stallet. Inte fått tag på allt vi behöver så blir till att beställa en del också. Totalt kaos i lägenheten nu, ett riktigt bombnedslag är det, haha. Typ allt som vi handlat är intryckt i våran lilla lägenhet + att vi köpte nytt (mindre) matbord och stolar på Ikea i Sthlm som jag skruvat ihop men allt skräp från kartonger etc ligger i ett hörn i lägenheten. Tvätt som hänger på tork, lådor med vinterkläder som ska tas fram, högar med smutstvätt på golvet och ja, allmänt kaos alltså. Ni ser ju:

  

Leija älskar kartongerna och ska alltid ligga i eller ovanpå dem och vill gärna hjälpa till att ta reda på alla kartongbitar sen. Eller rättare sagt tugga sönder alla kartongbitar till hundratals småbitar som sen ligger över hela golvet och skräpar. 😂😂 Nej men den här gången sa jag faktiskt åt henne att hon inte fick ta kartongbitarna så hon lät bli, men hon var såklart ändå tvungen att ligga och sova i kartongerna, hihi, sötvovven. 😍

Börjes var tyvärr en ren besvikelse den här gången, de hade inte alls särskilt mycket av det vi planerat att köpa så som krokar, sopkvastar och sånt. Kändes som att hela butiken var rätt urplockad faktiskt så det var ju synd. Men lite grejer hittade vi och framförallt fyndade jag något som ni kanske ser på bilden… Ledtråden är att det är min favoritfärg. 😉 Ska försöka visa er lite av det vi köpt sen när vi gjort ordning i stallet och så.

Dagens tävling i Hofors 24/9

Ja hörrni. Vi har ju inte tävlat sedan 20 augusti då vi utgick ur en Msv C-klass för att underlaget var snorhalt. Idag red vi därför bara en LB:3 för att göra det enkelt för oss båda. Flippan kändes såklart taggad men det var ändå lite lugnare än jag trott så det var skönt. Hon var lite spänd emellanåt på framridningen men annars kändes hon fin och lyssnade bra på mig och gjorde inga bus där. Stor och bra framridning x 2 så det var en väldigt bra tävling för oss på det viset med gott om plats. Jag red fram lite för länge idag, men hellre det med tanke på hur Flippan kan bli, så det var ändå ett medvetet val från min sida. Så innan det var vår tur började Flippan kännas lite småtrött, men när vi red in tävlingsbanan taggade hon till ordentligt som vanligt. Man undrar ju när tanten ska växa upp? Haha. 😀 Fattade galopp och det gick bra, började med vänster som oftast är svårare men idag var det höger som hon kändes lite väl lätt i rumpan när jag fattade. Fick precis startsignal då men lyckades lugna henne och få till en bra fattning och galoppera en halv 20-metersvolt innan vi gjorde övergång till trav och vände upp på medellinjen.

Där drog hon iväg en aning och halten blev därför inte den bästa men ändå helt okej. Hon öppnar upp sig i formen rätt mycket i halterna, så jag känner verkligen att vi måste träna mer på uppridning och halt framöver. Varit rätt dålig på att träna på halterna alls senaste tiden faktiskt. Sen kändes hon fin i travprogrammet, aningens trött så jag fick driva på lite mer än jag brukar. Vill ju ha en ärlig framåtbjudning där jag inte behöver sitta och driva men det blev tyvärr lite så idag vilket också medförde att hon inte var helt 100% stadig i formen. Även om jag tycker domarna stirrar sig lite för mycket på huvudets position så hade jag inte heller någon riktig toppkänsla idag. Men med högsta betyg på 6,0 idag blev det ju inget vidare resultat. Särskilt inte eftersom hon började busa i första galoppfattningen. Hon fattade galoppen först men försökte dra iväg och när jag höll tillbaka henne blev hon lite sur och skuttade till, stannade och började backa och hålla på som hon kan göra ibland. Men jag fick fram henne igen och lät henne vara lite smått öppen i formen för att försöka ha henne så mycket med mig som möjligt. Det blev lite smågrejer under resten av programmet också men mest att hon inte riktigt ville lyssna så jag fick verkligen fokusera på att få henne att samarbeta med mig. Kändes ändå bra sista delen av programmet även om det som sagt blev några missar och hon spände till och så emellanåt. Var verkligen supernöjd när vi red ut från banan. Vi tog oss igenom hela programmet med bara ett ordentligt bus och jag kunde rida igenom det så det kändes sååå himla skönt efter det som hände på förra tävlingen. Kändes som att Flippan tyckte det var riktigt kul att vara på tävling igen, även om hon inte fick busa så mycket som hon hade velat om hon fått bestämma själv. 😉 Resultatet blev ynka 53,788% så det är ju inget att hurra över, men jag är supernöjd oavsett & vi hade roligt idag vilket är det viktigaste. 🙂

Får se om det blev nåt vettigt av filmen så kanske jag lägger upp den inom några dagar. Här är några bilder från framridningen i alla fall.