Två ridpass senare

Kom precis in från stallet efter att har ridit både London & Flippan. Eftersom det var första riktiga passet med London hade jag inte så höga förväntningar. Han är en tekniskt svår häst – stor, stark & mycket häst att rida helt enkelt. Helt annorlunda mot både Flippan och Mauritius som ju är de jag ridit mest senaste tiden. Jag ser det dock som en fördel eftersom det breddar min kompetens som ryttare ju fler olika hästar jag rider. Och särskilt efter dagens pass känns det som en riktigt kul utmaning detta. London är ju högt utbildad i dressyr (Msv A+) så bara jag kan rida honom på tygeln 😉 så finns det ju himla mycket kul att träna med honom sen. Idag fokuserade jag bara på att försöka få en så bra kontakt som möjligt, red övergångar och tempoväxlingar och mycket innanför spåret. När vi travade på slutet var han fin! Skrittade ut en sväng efteråt och bytte sen häst i hagen och tog med mig Flippan upp.

Flippan kändes först inte lika pigg idag som hon var igår, men när vi galopperat lite så tog jag snabbt tillbaka det. Helt galet hur mycket energi det ryms i den lilla hästen. Började som vanligt med att jobba i galopp. Först tempoväxlingar där vi red på framåt några få språng för att sedan minska igen, och jag var väldigt noggrann att ha henne med mig innan vi gjorde nästa förändring hela tiden. Vi hade lite olika åsikter om tempot där i galoppen i början men när vi väl kom överens var hon superfin. Gjorde lite bakdelsvändningar i skrittpauserna och de gick rätt så bra idag, hon vände runt utan att streta emot och behöll en bra bjudning genom vändningarna. Sen red vi en del övergångar först galopp-trav sen galopp-skritt. Hon gjorde jättefina övergångar från galopp till trav, och de flesta fattningarna var riktigt bra också. Några fick vi göra om för att hon blev för laddad och ville studsa iväg istället för att göra mjuka fina fattningar. Men de flesta var fina som sagt. 🙂 Övergångarna från galopp till skritt är desto svårare, men vi tränar och tränar så det blir ju bättre i alla fall.

I traven jobbade vi lite med skolor och tempoväxlingar. Leker med registret lite i traven och samlar så mycket som Flippan orkar/vill för dagen, rider på lite framåt igen, tillbaka och så ytterligare framåt. Osv och tänjer lite på gränserna då och då. Hon känns riktigt fin i travarbetet nu, känns mjuk och fin i kroppen och har en riktigt härlig framåtbjudning så det mesta känns verkligen lätt där.

Så nu har jag varit inne och vilat & ätit mellanmål en stund, tänkte gå och ut till stallet igen och fixa med skåpen och allt sånt som jag inte har ordnat med än.

Måndag sista juli

Veckorna och månaderna bara springer förbi. Redan sista juli och snart är hösten här, trots att det känns som vi knappt haft någon sommar än.. Men idag är det i alla fall ganska varmt liksom det varit senaste dagarna och det ska vara drygt 20 grader närmsta veckorna enligt prognosen så hoppas det stämmer (eller att det blir ännu varmare, hehe). Märker ju direkt att höfterna mår bättre när det är varmare, och det trots att jag gjort rätt mycket senaste veckan. Ont har jag ju alltid men har haft lite mindre huggsmärtor som är det värsta, tacksam för det.

Det blev direkt lite otur med nya hästen då han tappade en sko så har inte kunnat rida nåt i helgen utan han har bara fått lite promenader. Men imorse var bästa hovslagarn Claes här och slog på skon så idag blir det premiärpasset på banan har jag tänkt. Ska bli spännande och kul. 😀

Flippan red jag en kort sväng igår, hon fick vila (med promenader) rätt mycket förra veckan så därför red vi ett lättare joggingpass igår bara. Hon är totalt nerkärad i sin nya kompis, hänger efter honom och vill mysa hela tiden. Inte alls likt henne att vara sån med andra hästar, men stora snygga fuxkillar är tydligen oemotståndliga. 😉 Men väldigt skönt att de funkar bra ihop, det känns väldigt bra.

Den här veckan ska jag nog kunna hålla igång bloggen lite bättre, bara det att jag har två hästar att rida i princip varje dag nu gör ju att det blir lättare att alltid ha nåt att skriva om också. Visserligen sällan idéerna som saknas hos mig utan orken, men ändå. Vi hörs mer senare, hoppas ni får en härlig dag!

Firar 

Church Street Saloon med pappa, hans fru m fl ikväll. Firar att hon äntligen fått komma till Sverige. Har inte varit på det här stället på hur många år som helst och tyvärr kunde inte Svande följa med eftersom han är allergisk mot jordnötter (som de serverar och sprider ut i hela restaurangen) så han fick vara hemma och ta hand om djuren istället. Ska bli mysigt i  alla fall! 😊