Envis och kreativ ponny

Vi var inte helt överens idag jag och Flippan. Men hon kändes fin när vi lyckades samarbeta så får försöka vara nöjd med det. Inte det minst trött var hon i alla fall utan kunde hålla igång längre stunder utan problem. Hon höll sig hyfsat på mattan i alla fall, det var mest att det var svårt att få henne lösgjord och mellan hand och skänkel idag. Hon sprang iväg från mig och gapade trots att jag släppte tygeln, jag tror att det kan vara nåt i munnen på henne som stör eller att hon bara inte gillar bettet/tränset vi red med idag. Egentligen är hon väldigt känslig i munnen men idag var det som att hon bara slog av och jag fick ingen kontakt alls vid flera tillfällen och då blir hon rätt svår att rida. Hon kopplar bort allting liksom och blir som bortkopplad i huvudet. Emellanåt var hon fin speciellt i början så kanske blev det värre mot slutet för att hon började blir trött också. Hur som helst så försöker jag inte hänga upp mig så mycket på de dåliga delarna av dagens pass utan fokusera på de stunder hon kändes fin. Vi ska boka in tid för tandkoll då det ändå är dags nu, jag ska prova rida ut (då går hon med hackamore) imorgon och går det bra kanske vi fortsätter att rida ut lite tills vi kollat tänderna. Kan ju rida nåt pass på banan med hackamoret också men tycker inte det brukar funka så himla bra på henne just på banan. Eller i dressyrarbetet snarare. Här är lite bilder från idag, länge sen ni fick se färska ridbilder på oss nu. 🙂

Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder Flippan dressyr hästblogg bilder

Njuter av sommarvädret

Leija ÄÄÄÄLSKAAAR att bada, haha! 😀 Ingen nyhet i och för sig men hon är bara så rolig. Hon blir så taggad när hon förstår att vi är på väg till badet och det riktigt kryper i henne samtidigt som hon tjuter av förväntan. Sen när man släpper henne så springer hon så fort så man knappt hinner se henne innan hon är nere vid vattnet. Nästa gång ska actionkameran invigas på Leija tror jag! Undrar om man kommer hinna se nåt överhuvudtaget med tanke på vilken fart hon har, haha. Men jag vill prova den när jag rider ut Flippan först för det känns som större risk att den går sönder när Leija har den på sig än när jag har den på hjälmen… Tänkte faktiskt prova rida ut imorgon och inviga actionkameran då, ska bli spännande.

Nu sätter vi igång

Red Flippan ett kort pass igen igår, fast på banan denna gång. Hon kändes pigg när vi skrittade fram, sen behövde hon några varv på sig när vi började trava innan hon kom igång där också. Blev en jäkla fart på henne i galoppen sen, haha. Red inte så länge men lät henne galoppera på några varv åt gången just för att jag ville testa hur mycket hon orkade. Det var inga som helst problem och hon bara galopperade på utan att jag behövde driva knappt alls, hon kändes pigg, fräsch och framförallt glad. Inte helt 100% lösgjord men ändå fin och mjuk i kroppen trots vilan hon haft senaste tiden. Får skriva lite mer om vad Flippan gjort i juni en sammanfattning nu när vi är inne på månadens sista dag. Hoppas verkligen att hon fortsätter kännas pigg & fräsch så vi kan komma igång ordentligt med ridningen igen nu i juli. Just nu behöver hon dessutom verkligen röra på sig då magen växt en hel del i och med gräshage och mindre träning. Det är inget kraftigt bete i hagen men är man ponny räcker det att man tittar på gräset så blir man tjock… Så det blir bra för henne att få komma igång ordentligt igen nu. Som tur är har hon ju gått promenader och vi har ridit några få pass under juni så hon har inte tappat något vad gäller kondition och muskler.

Hon gick fram och kikade på vattenmattan som låg under ett hinder på banan igår, tror kanske hon försöker säga mig att hon vill skutta lite snart. Men jag är så kluven till det med tanke på senskadan (som är läkt sen länge men ändå). Lite bommar ska nog inte vara några problem i alla fall så det ska vi börja med igen när hon kommit igång ordentligt.

Ska rida igen idag tror jag så gör jag upp en liten plan därefter beroende på hur hon känns. 🙂