Efter en veckas vila

Idag har Flippan fått gå ett lätt pass på banan efter en veckas vila. Hon var pigg men inte vild & galen utan kändes riktigt fin. 😀 Imorgon går kiropraktorn igenom henne och sen sätter vi igång ordentligt under veckan som kommer.

Missvisande resultat

Tävlingen igår gick riktigt bra, faktiskt, egentligen. Ser ju inget vidare ut i resultatlistan med 56 % i Lätt B’n och 52% i Lätt A’n, men den här gången struntar jag faktiskt helt i poängen. Mauritius gick ju sin andra dressyrtävling någonsin, och första gången var med mig i höstas. Då var han livrädd för dressyrstaketen och skyggade mest hela tiden runt hela banan, haha. Så då var det liksom bara att försöka styra runt och hoppas på att ta sig igenom hela programmet.

Igår var han såå modig! Han var fortfarande rädd för staketen och därför väldigt spänd till och från och skyggade till några gånger, men däremellan var han så himla duktig och det var verkligen en stor förbättring från förra gången. Jag däremot hade inte ens sovit tre timmar natten till igår och hade ju inte de bästa förutsättningarna på så vis, men jag gjorde mitt bästa och hade kul och det är ju ändå huvudsaken. Det är ju inte en helt lättriden häst eftersom han har en del hjärnspöken, haha. Han blev rädd och halvt skenade iväg i den ökade galoppen i LA’n, det var det enda egentligen som var riktigt dåligt. Sen hade vi lite galoppinslag i travdelarna här och där men mest var det att han har lite ticks för sig när han blir så spänd som drog ner rätt mycket på betygen rakt igenom eftersom att han inte var helt stadig i formen. Men så får det vara för jag ville främst ge honom en bra och trygg upplevelse av tävlingsbanan, och skulle heller aldrig få för mig att dra ihop formen på honom bara för att få bra poäng.

Han var väldigt duktig i alla fall och jag är så himla nöjd med Mauritius, riktigt stolt över honom faktiskt som var så modig och vågade gå nära staketet 99% av tiden igår. Stor guldstjärna till honom 😀