Barbacka-ridpass

Äntligen har jag ridit Flippan igen, det var drygt en vecka sen senast.. Hon var pigg men skötte sig ändå superbra, inga som helst bus annat än att hon försökte dra iväg lite ibland. Annars kändes hon faktiskt väldigt fin både i skritten och traven. Varierade formen ganska mycket i skritten så hon fick skritta både lång och låg och i den normala arbetsformen, men fokuserade mest på lång och låg (självklart med nosen i lodplanet och inte bakom som vissa verkar tro att lång & låg betyder). I traven var hon superfin och jag hade en så fin kontakt till bettet. Vi gjorde lite uppridningar mot spegeln, red mycket innanför spåret, små tempoväxlingar och några korta sekvenser skänkelvikningar. Hon kändes verkligen super särskilt med tanke på hur lite riden hon är nu det senaste. Superkul. 😀

Det här med att det är sån extrem vidvinkel på mobilkameran alltså, det är ju inte jättefördelaktigt när man tar såna här bilder, haha.

Nu sitter jag här med värken från helvetet. Det sliter verkligen att gå på isen som är ute nu, hur man än bär sig åt så spänner man sig för att gå utan att halka och det blev ju ett par vändor ner till hagen/ridhuset/hagen idag.. Sen är det inte jättebra för mina höfter att rida barbacka heller eftersom jag inte får något stöd alls då för sitsen utan måste hålla all balans själv och jobba med musklerna mycket mer. Det märks inte när jag rider som tur är, tror jag (att det är tur alltså), utan det kommer som nu några timmar senare. Överansträngd delux. Livet med EDS. Jävla skit, blir så arg och idag har jag varit först på bra humör men sen dippade jag lite på grund av kroppen och alla tankar som snurrar.. Ska försöka fokusera på lite annat och bara ha en mysig kväll med Svande nu. Och så ska vi kvällsfodra hästarna, men det är ju också mysigt. 😍

Sista februaridagen

Imorgon är det mars, är det inte sjukt hur fort tiden går? Haha, förlåt jag ska sluta tjata om det nu men det känns verkligen som att tiden rusar förbi. Nackdelen med det är att jag blir lite stressad för jag hinner aldrig göra allt jag tänkt, har så mycket att jobba på både med företaget, blogg och personligt så det är lite svårt att prioritera.

Idag är det i alla fall dags för fysioterapi för mig igen. Har känt mig aningens bättre i höfterna ett par dagar nu så jag hoppas att träningen går bra och att jag sen orkar rida Flippan när jag kommer hem. Är verkligen ridsugen nu!

Pysslade lite med detta tidigare. Pimpat pennstället med washitejp och gjort en avdelare i mitten så att jag kan hålla ordning på pennorna. Har många fler pennor än dessa men det är de här jag använder mest och därför får vara framme på skrivbordet medan resten ligger i olika lådor. 🙂

Blev riktigt nöjd!

Men nu måste jag ta och bege mig, är snorhalt ute idag så ska försöka åka i god tid.

 

Planen med Flippan

Det har ju (som vanligt) inte blivit som jag tänkt med Flippan och hennes igångsättning… Mestadels på grund av hennes rygg, och även om musklerna nu mår bra så blev hon lite blistrad när jag smorde in henne där när hon var som värst. Så nu håller huden på att flagna lite, stackars Flippan. Använde vallörtscrème från Sven Lindblom och jag kan ju konstatera att det har en tydlig effekt i alla fall, men att man kanske inte ska smörja in med det några timmar innan man lägger på Back on Track-täcke… Tänkte ju på det så jag väntade från att hon kom in från hagen då jag smorde in henne, tills efter kvällsfodringen några timmar senare innan hon fick täcket på sig. Men det  blev tydligen för mycket ändå så det är lite därför jag inte ridit så mycket trots att ryggen i sig blev bra efter behandlingen.

Igår longerade jag henne i alla fall och även om hon var pigg så busade hon ingenting och jobbade på väldigt bra. Såg riktigt fin ut och stretchade verkligen ut överlinjen i en lång och låg form. Så det var härligt att se. Och när jag bad henne sakta av från galoppen i högervarvet ville hon bara fortsätta galoppera men galopperade långsammare och långsammare istället för att lyssna på mig och komma ner i trav, haha. Hon verkade tycka det var väldigt skönt att få röra på sig. Annars har hon mest gått promenader med husse senaste veckorna, de dagar jag inte ridit eller longerat henne.

Egentligen hade jag planerat in en mikrovila nu innan skoningen som är på torsdag, men eftersom hon redan tagit det så pass lugnt senaste tiden så tänkte jag smyga igång henne lite redan nu innan. Innan hon fick ont i ryggen var vi uppe i drygt 20 minuter trav och lite galopp, men jag backar såklart tillbaka lite nu. Så den närmsta veckans planering ser ut ungefär såhär:

Måndag: Vila

Tisdag: Lätt jogg, skrittarbete och ca 10 min trav

Onsdag: Promenad

Torsdag: Lätt jogg, skrittarbete och ca 10 min trav & sen SKONING (ska försöka rida innan)

Fredag: Promenad

Lördag: Lätt jogg, drygt 10 min trav

Söndag: Promenad

Får se hur hon känns denna vecka innan jag planerar mer framåt. Det får ta den tid det tar med henne nu, både för hennes och min skull.