Nu är det nära!

Jag har jobbat en hel del med shoppen till Dressyrprogram.se nu det senaste och det känns äntligen som att det börjar närma sig att bli färdigt! Man kommer alltså kunna beställa dressyrprogrammen uppritade som på Dressyrprogram.se, utskrivna på ett A4 och inplastade. 😀 Det är också lite fler program som ska ritas upp och jag hoppas att ridsportförbundet snart går ut med vilka program som blir uppdaterade till 2017 så jag kan fixa de också så snart som möjligt. Men shoppen är första prio just nu och den ska i princip bara testas ordentligt och sen är vi redo för lansering – så spännande! Det känns som ett riktigt bra komplement till webbplatsen att även kunna erbjuda utskrifter. Det är ju inte alltid man har bästa täckningen på tävlingsplatserna så då kan det vara skönt att ta med sig ett utskrivet program istället.

dressyrprogramshoppen-blurred

Sen har jag såklart massa mer idéer både för Dressyrprogram.se och lite andra projekt sådär så jag har en del att göra när jag orkar kan jag lova. 🙂 Kul är det i alla fall!

En månad sen

Idag är det exakt en månad sedan jag tävlade fina Mauritius. Det var ju hans debut på dressyrbanan och tittig som han är tyckte han ju att dressyrstaketet var typ det läskigaste han nånsin sett… Resultatet var alltså inget att skryta med men prestationen vi båda gjorde utifrån våra förutsättningar tycker jag ändå var riktigt bra då vi tog oss runt båda programmen och att vi hade mycket bättre kommunikation i andra klassen. Högre procent i Msv C än LA-klassen känns ju ändå bra. 😀 Hoppas det bli fler gånger.

Jag red honom första gången sen tävlingen i måndags så här kommer några bilder från det passet. Vi jobbade mest övergångar och lite samling i galoppen där han var så himla duktig, han sätter sig jättefint och blir mer självbärig hela tiden. Underbar häst detta verkligen, älskar att rida honom.

Mauritius förvänd galopp dressyr Mauritius galopp dressyr  Mauritius galopp dressyr  Mauritius galopp dressyr  Mauritius galopp dressyr  Mauritius galopp dressyr  Mauritius trav dressyr  Mauritius trav dressyr  Mauritius trav dressyr

Fortfarande fräsch

Jag travade Flippan lite igår också och kändes fräsch och fin. Väldigt pigg och vill gärna springa lite fortare än vad som är okej särskilt i ridhuset. 😉 Men hon lyssnar på mig och håller sig på mattan så jag är väldigt stolt över henne faktiskt. Förra året när vi skulle börja trava så flög hon ju mest i luften varje gång man svängde ut på långsidan då hon lärde sig direkt att det var trav där… Nu har hon inte gjort något alls, inga tendenser till att busa. Tror det beror på att jag är lite mer bestämd med henne från marken eftersom hon busar en del där. Nu var det ju inte det jag skulle skriva om i det här inlägget utan ridpasset. Jag red lite skritt först men jobbade inte nåt särskilt i den förutom att jag red på halvlång tygel med kontakt och lät henne skritta på framåt igenom hela kroppen och på både raka och stora böjda spår. Hon känns jättefin där. Vände nåt kvarts varv på bakdelen ibland också, men annars gjorde vi inget annat i skritten igår. Sen travade vi 12 långsidor totalt, med skritt emellan lite olika långa sträckor, ibland bara en kortsida och ibland ett helt varv. Första längorna får hon bara trava utan krav men sen är jag som alltid noga med att rakrikta och att hon ska bjuda framåt. Bjudningen är ju inte nåt större problem nu när hon tycker det är så kul bara att få trava lite, men det är lätt att glömma att checka att hon faktiskt går fram för skänkeln när jag ber om det och inte att hon bara springer på eget initiativ hela tiden. Så jag är noga med det redan nu, och hon får inte sakta ner förrän jag säger till, och självklart inte heller fortsätta trava när jag ber henne sakta ner. Även om jag nog alltid är lite mer noga med att hästen lyssnar framåt än bromsande, hehe..

161128_1303_1200
Så fin i nya schabraket (Equiline) och lindorna (Mias RS) 😀

Flippan travar Flippan travar Flippan travar Flippan travar Flippan travar Flippan travar Flippan travar

Visst ser hon fin ut? Det här är tredje gången vi travar och hon har inte ridits ordentligt sen början på september. Men är man noga med grundridningen i vardagen så sitter det kvar väldigt bra även under längre viloperioder. Tycker det är lite häftigt med hennes ålder bara. 🙂