Första delen bilder

Jag ska skriva en lite längre utvärdering om tävlingen, men först tänkte jag visa er några bilder från starten! Blev väldigt fina bilder måste jag säga, Svande lär sig bakom kameran. 😀 Jag fixar ju inställningarna och så innan jag sitter upp och fixar redigeringen och så efter men det är ju ändå han som håller i kameran och tar bilderna så måste säga att jag tycker han är riktigt duktig! Ångrar nästan lite att jag inte stannade och fotade klasserna efter vi startade men det såg lurt ut med vädret och så hade det blivit lite bökigt med allting runtomkring. Men är sugen på att fota lite dressyrtävling igen nu snart.

Här kommer första hälften av bilderna jag valt ut för att visa er. Ska fixa film också men den kommer i början på veckan.

_DSC3458_960 _DSC3475_960 _DSC3572_960 _DSC3576_960 _DSC3589_960 _DSC3612_960 _DSC3638_960 _DSC3640_960 _DSC3642_960 _DSC3644_960 _DSC3663_960 _DSC3666_960

 

Såå nöjd med dagens prestation! 

Flippan var supersuperfin på framridningen, inget tjafs alls och riktigt fin känsla. Red fram ganska länge men ändå fanns det gott om energi kvar till starten. Flippan har aldrig varit så fin under en tävling tidigare, och även om hon såklart var tvungen att busa till det lite grann så var resten av programmet riktigt bra. Så galet nöjd med Flippan! Inte särskilt nöjd med domarens procent men det var väl helt okej ändå, vi hamnade precis utanför placering på 63,00%. Ska skriva mer utförligt senare, nu sitter jag och väntar på maten på Max. 😉 Flippan är bäst! 

Uppladdningen

Borde ju redan ligga i sängen egentligen men sitter uppe med en kopp kvällsro-té och har precis fixat klart det sista inför imorgon. Jag tänkte berätta lite kort om hur jag tänkt med uppladdningen till den här tävlingen då den sett väldigt annorlunda ut mot hur jag brukar lägga upp det och även hur min plan var för en vecka sen. Eftersom Flippan haft lite jobbigare i träningen det senaste och dessutom brunstat (ganska säker på det) så har hon diskuterat saker mer än vanligt. Det är inget konstigt i att hon gör det för det är en del av hennes personlighet och hon måste liksom testa gränserna varje dag, haha. Men jag är ändå väldigt uppmärksam och lyhörd för om det skulle kunna vara så att något är fel, att hon har ont till exempel. Efter alla år med henne så känner jag henne så väl att jag oftast vet var den gränsen går, även om jag ibland har svårt att lita på min egen magkänsla.

Hur som helst. På träningen i måndags fick jag inte riktigt igenom svårigheterna och kände mig både ledsen, besviken och lite orolig. Kan nog räkna på en hand de ridpass som vi inte avslutat med en bra känsla oavsett hur de börjat. Men hon reds ut på tisdagen och fick sträcka ut i galopp sen trimmade jag igen på onsdagen och hon kändes fortfarande lite som på träningen men jag kom åt det mycket bättre och avslutade med en bra känsla ändå. Då var min ursprungliga plan att hon skulle fått en promenad på torsdagen och att jag sen skulle rida ett lättare pass idag inför tävlingen imorgon. Men jag valde istället att rida även igår. Hon började på samma vi igen och studsade och var spänd, så jag tog faktiskt på gramanen efter uppvärmningen. Har den inte alls särskilt åtspänd och inte för att ha henne på tygeln eller hålla huvudet på plats så, utan jag använder den lite som en säkerhetslina för mig. Flippan gör nämligen ofta så att hon försöker rycka mig ur balans genom att hugga tag i tyglarna (svårt att förklara i ord) samtidigt som hon börjar studsa eller göra diverse andra luftkonster. Hon vet att jag då lätt fegar ur och låter henne slippa jobba igenom det som är jobbigt, men med gramanen kan jag behålla balansen och hon inser snabbt att det inte är någon idé att tjafsa. Så efter fem minuter med den på, där vi red massor med övergångar och fokuserade på framåtbjudningen, tog jag av den och därifrån kändes hon hur fin som helst. Alltså verkligen supersuperfin. Så även om jag egentligen inte alls är särskilt mycket för gramantygeln tycker jag att den är helt okej att använda någon enstaka gång ibland just som säkerhet. Inte värt att riskera livet alltför mycket. Mer om gramanen en annan gång.

Även idag blev det till att trimma för att se till att känslan från igår hängde kvar och att Flippan är ordentligt lösgjord inför tävlingen. Men jag började med att rida ut en kort sväng, travade faktiskt lite också på vägen tillbaka. Sen red jag lite i ridhuset. Framåtbjudningen var fokus hela passet idag, men också lösgjordheten och avpändheten. Red övergångar trav-galopp och tempoväxlingar i ridhuset. Sen gick vi ut till utebanan och red några av programlinjerna som jag ville känna på. Gick helt okej. Sen kom Svande ner med vatten till mig och när han gick iväg ville inte Flippan mer, haha. Så typiskt henne. Så vi fick börja om lite men det krävdes lite bestämdhet från min sida så gav det sig ganska snabbt ändå och hon gjorde några riktigt fina övergångar. Avslutade som alltid i lång & låg form i både galopp och trav sen fick hon en promenad med husse efteråt.

Jag rider normalt sett aldrig såhär många dagar i rad på banan. Brukar hålla mig till två dagar i rad, eventuellt tre ibland. Men nu kommer det alltså bli fyra dagar eftersom vi tävlar imorgon. Känns som helt rätt beslut eftersom hon verkligen fått jobba igenom kroppen och vi avslutat alla pass på topp nu. Sen har hon ju skrittat fram/av ute rakt fram ganska mycket dessutom. Ska blir så spännande att se hur det går imorgon! Mitt största fokus ligger på att våga rida och hitta den där äkta framåtbjudningen i Flippan så att hon suger framåt lika mycket på båda tyglarna, då minskar även risken drastiskt för att hon ska hitta på nå tok.

Kan ju se ut såhär när vi tävlar:

DSC_5038

Fotad av Linda Andersson. Så jäkla rolig bild! Det här är i en galoppfattning och det här är något Flippan satt i system att göra på tävlingarna de senaste åren. Så mitt största mål med morgondagen är att inte flyga av. 😉

Men min hjärna är inställd på att Flippan ska sköta sig finfint imorgon, för då kan det bli riktigt bra. Skulle vara så roligt om jag fick visa upp henne från hennes bästa sida. Typ såhär fin ♥

DSC_7073

Även denna fina bild är fotad av Linda Andersson!