En ovanligt bra dag

Smärtan har varit på en helt okej nivå idag, om jag bortser från efter jag fick blockaden kan jag inte minnas om jag haft en sån här bra dag rent smärtmässigt sedan innan det blev kallt i höstas. Extremt skönt vill jag säga. 😀

Passade på att rida Flippan efter eftermiddagsfodringen idag och vi red ett lösgörande pass med en massa övergångar, framförallt galoppfattningar. Red mycket innanför spåret och flyttade henne lite för skänkeln både på rakt och böjt spår. Hon är fantastisk som är så fin trots att vi fortfarande bara rider seriöst kanske 2 pass i veckan, sedan nåt extra pass där vi mest busar, jag rider barbacka eller så t ex. Idag skulle jag säga att hon var sådär lagom pigg också, hon var pigg och hade en bra framåtbjudning men utan att det kokade över som det kan göra ibland. Bara nån enstaka gång hon vart lite sur på mig när hon inte fick galoppera när vi gjorde övergångar från galopp till trav, haha. Men överlag var hon så himla fin och jag blir så glad för varje minut på hennes rygg.

Här är några fina bilder jag hittade i arkivet, de är från ett par år sedan men eftersom jag inte har några nya bilder att visa tänkte jag att det passade bra att lägga in dem här ändå. Även om hon just nu är betydligt lurvigare än på dessa bilder, haha. Har fortfarande inte klippt henne och börjar överväga att låta bli. Friserade manen lite idag i alla fall så hon ser lite mer välvårdad ut.

 

Hej igen

Det är tufft just nu, det har kommit massor med snö och varit riktigt kallt senaste veckan. Så min värk har varit värre och jag får kämpa mig igenom dagarna ännu mer än innan. Det känns inge kul att gå in här och skriva när det bara blir massa tråkiga saker så har undvikit att blogga igen. Känns lite som att det inte är nån idé just nu, men det blir väl som det blir antar jag. Nåt inlägg här och där, åtminstone tills jag bestämt mig om jag ska fortsätta eller inte. Har svårt för att göra saker halvhjärtat. Är lite inne på att starta upp en helt ny blogg, som blir mer av en livsstilsblogg än en hästblogg så att jag kan skriva mer om precis vad som helst. När jag ska opereras kommer jag inte heller få rida under en lång period så det kommer inte finnas så mycket hästigt att skriva om då.

Lite uppdatering vad som hänt sen sist då.

Jag har ridit Flippan några gånger senaste veckan i alla fall, och framförallt senaste passet som vi red, i tisdags, då var hon jättefin. 🙂 Hon är verkligen helt fantastisk som håller sig i så bra form och att hon faktiskt sköter sig rätt bra fast hon har massa överskottsenergi vissa dagar. Känner ibland hur rumpan blir lite lätt eller hon börjar skjuta rygg, men då hejdar jag henne och hon lyssnar och låter bli att busa. Väldigt skönt!

Flippan är en liten luring. Ibland är hon lugn och snäll som vilken vanlig häst som helst och andra dagar är hon mer i luften än på marken på väg in från hagen, haha. Men hon mår bra, hon är ute mycket, har sin storbal med hö i hagen och får sin älskade Hestekraft inne (plus hö då förstås), så hon tycker nog att livet är rätt okej.

Leija är förhoppningsvis dräktig och det har gått drygt två veckor redan. Totalt går de ca 9 veckor så det går verkligen fort! Ska bli så himla spännande, roligt & mysigt.

Här är lite bilder från ett ridpass i början av januari.

 

Joggingpass och Equiterapi

Flippans söndagseftermiddag har bestått av ett joggingpass i ridhuset och sen behandling av Equiterapeuten Ingebjörn.

Jag hade egentligen tänkt rida henne igår men det hanns inte med så därför valde jag att rida innan Ingebjörn kom hit idag. Jag har känt senaste veckorna att något lurat i vänster bak då hon har haft lite svårare med galoppfattningarna åt höger. Normalt sett är alltid vänstergaloppen svårare på henne men nu har det alltså varit lite svårare i höger galopp istället och där är det ju vänster bak som tar mest vikt. Så det var ganska väntat att det skulle vara det första Ingebjörn hittade, vilket han också gjorde. Vi tog ut henne så hon fick springa en vända och han kollade men tyckte som tur var att det såg bra ut så det var väldigt skönt. Han är väldigt noga med att säga till om hästen behöver kollas av veterinär och ev behandlas om det är så att de inte ser fräscha ut. Sen fick hon akupunktur i korset på båda sidor, och även om hon blev skapligt upprörd som vanligt (hon haaaatar nålar) så lät hon faktiskt dem sitta kvar och kunde stå och slappna av en stund. Oftast ruskar hon ur nålarna antingen direkt eller efter en stund, haha. Sen fick hon lite kiropraktisk behandling av korset på båda sidorna och nacken. Där var det klart och han tyckte hon var i fin form annars så det kändes väldigt bra. Imorgon får hon ta det lugnt men sen är det bara att köra på som vanligt.

Vi red ett kort pass innan och hon var betydligt bättre än i fredags även om hon var rätt pigg även idag. Men hon jobbade på riktigt bra idag och kändes mjuk och fin. Det vara bara lite grann i några av galoppfattningarna åt höger som hon fick kämpa och blev lite upprörd. Är rätt säker på att det kommer vara helt borta nästa gång vi rider efter dagens behandling. 😀 Vi red lösgörande med en del övergångar, tempoväxlingar och korta sekvenser av skänkelvikningar.

Kunde inte ladda upp bilden till det här inlägget nu men försöker lägga in den senare…