Idag var hon svår

Flippan, Flippan… När man inte ridit på en vecka och hon är lite för pigg. Ja då går det inte alltid så bra att rida. Hon hade lite för mycket egna åsikter idag, i traven var hon fin för det mesta men jag fick kämpa en del idag. Inte fysiskt då utan mer mentalt och att försöka lirka henne att jobba med mig istället för att köra sitt eget race. Galopperade några korta svängar men insåg att det inte var nån idé att lägga fokus på galoppen idag utan jobbade mest skritt och trav. När hon väl var med mig var hon som vanligt väldigt fin, så det var ju bra. Galoppen gick okej de korta sträckor jag vågade galoppera men kände hur hon började ladda för att skjuta ifrån så då fick hon minsann sakta av istället. Inte läge för mig att riskera någon flygtur när jag har såhär ont. Lite tråkigt förstås men inte heller så konstigt att hon bli så pigg när hon rids för lite. Blir ju tyvärr också svårt för mig att rida mer om hon är för busig så då kan det lätt bli en ond cirkel av det hela. Men den här veckan ska jag nog kunna rida fler gånger, är planen i alla fall. Mår som allra bäst på hennes rygg. Tokponnyn.

Typ såhär taggad var hon idag. Bilden är från februari 2015. Vilken skillnad det är på både henne och mig jämfört med idag.

En ovanligt bra dag

Smärtan har varit på en helt okej nivå idag, om jag bortser från efter jag fick blockaden kan jag inte minnas om jag haft en sån här bra dag rent smärtmässigt sedan innan det blev kallt i höstas. Extremt skönt vill jag säga. 😀

Passade på att rida Flippan efter eftermiddagsfodringen idag och vi red ett lösgörande pass med en massa övergångar, framförallt galoppfattningar. Red mycket innanför spåret och flyttade henne lite för skänkeln både på rakt och böjt spår. Hon är fantastisk som är så fin trots att vi fortfarande bara rider seriöst kanske 2 pass i veckan, sedan nåt extra pass där vi mest busar, jag rider barbacka eller så t ex. Idag skulle jag säga att hon var sådär lagom pigg också, hon var pigg och hade en bra framåtbjudning men utan att det kokade över som det kan göra ibland. Bara nån enstaka gång hon vart lite sur på mig när hon inte fick galoppera när vi gjorde övergångar från galopp till trav, haha. Men överlag var hon så himla fin och jag blir så glad för varje minut på hennes rygg.

Här är några fina bilder jag hittade i arkivet, de är från ett par år sedan men eftersom jag inte har några nya bilder att visa tänkte jag att det passade bra att lägga in dem här ändå. Även om hon just nu är betydligt lurvigare än på dessa bilder, haha. Har fortfarande inte klippt henne och börjar överväga att låta bli. Friserade manen lite idag i alla fall så hon ser lite mer välvårdad ut.

 

Hej igen

Det är tufft just nu, det har kommit massor med snö och varit riktigt kallt senaste veckan. Så min värk har varit värre och jag får kämpa mig igenom dagarna ännu mer än innan. Det känns inge kul att gå in här och skriva när det bara blir massa tråkiga saker så har undvikit att blogga igen. Känns lite som att det inte är nån idé just nu, men det blir väl som det blir antar jag. Nåt inlägg här och där, åtminstone tills jag bestämt mig om jag ska fortsätta eller inte. Har svårt för att göra saker halvhjärtat. Är lite inne på att starta upp en helt ny blogg, som blir mer av en livsstilsblogg än en hästblogg så att jag kan skriva mer om precis vad som helst. När jag ska opereras kommer jag inte heller få rida under en lång period så det kommer inte finnas så mycket hästigt att skriva om då.

Lite uppdatering vad som hänt sen sist då.

Jag har ridit Flippan några gånger senaste veckan i alla fall, och framförallt senaste passet som vi red, i tisdags, då var hon jättefin. 🙂 Hon är verkligen helt fantastisk som håller sig i så bra form och att hon faktiskt sköter sig rätt bra fast hon har massa överskottsenergi vissa dagar. Känner ibland hur rumpan blir lite lätt eller hon börjar skjuta rygg, men då hejdar jag henne och hon lyssnar och låter bli att busa. Väldigt skönt!

Flippan är en liten luring. Ibland är hon lugn och snäll som vilken vanlig häst som helst och andra dagar är hon mer i luften än på marken på väg in från hagen, haha. Men hon mår bra, hon är ute mycket, har sin storbal med hö i hagen och får sin älskade Hestekraft inne (plus hö då förstås), så hon tycker nog att livet är rätt okej.

Leija är förhoppningsvis dräktig och det har gått drygt två veckor redan. Totalt går de ca 9 veckor så det går verkligen fort! Ska bli så himla spännande, roligt & mysigt.

Här är lite bilder från ett ridpass i början av januari.