Två bra ridpass idag

Först ut var London som fick jobba hårt idag. Men det var inte jag som red utan en tjej i stallet som är jätteduktig. Har tänkt rida lite lektioner för henne framöver så tänkte hon kunde få sitta på honom själv nån gång innan. Han är ju lite speciell. Mycket att jobba med och tekniskt svår. Funkar inte riktigt med den ”vanliga ridningen” på honom. Men hon löste det väldigt bra och det var kul att sitta och kolla och få lite inputs. Imorgon ska jag rida honom själv och det blir spännande att se hur han känns då efter dagens pass.

På kvällen red jag Flippan, vi trimmade dressyr i ridhuset och hon var piggeluring! Tydligen väldigt skönt att bli av med den tjocka pälsen så hon har massor med energi nu (som om hon inte hade det innan klippningen…). Men hon var superfin. Det har verkligen hänt mycket med henne rent ridmässigt senaste månaderna, hon är ridbar på ett helt annat sätt än hon någonsin varit. Hennes små åsikter och bus här och där kommer nog aldrig försvinna, men på det stora hela så går det att rida och påverka henne mycket mer nu. Det är en så härlig känsla och jag är så glad & tacksam för den utveckling hon gjort och gör och även den utveckling vår relation gjort senaste åren. Hon är absolut ingen svårriden häst men hon kan vara väldigt knepig i huvudet och har en hel del bagage som gör att hon är som hon är. Men jag älskar henne för den hon är och respekterar att hon måste få visa sina åsikter ibland, samtidigt som jag fått henne att förstå att hon måste ta det lite försiktigare med mig nuförtiden. Hon kan vara tokpigg och jag känner hur hon börjar skjuta rygg, studsa, eller lätta lite i nån ända, haha. Men därifrån kan jag numera bara mjukt lägga om skänkeln för att mana henne framåt samtidigt som jag fokuserar på att vara mjuk i hela min kropp. Då brukar det släppa och hon fortsätter lika fint som innan, eller så stannar och vevar lite med sina framben eller nåt innan hon fortsätter. Men det blir sällan mer än så. Vi jobbade lite med samlingen idag i både trav och galopp. Och lite förvänd galopp, som hon hatar verkligen. Märks att vi inte tränat så mycket på det senaste tiden heller för hon är tillbaka lite i att springa ifrån-läget där. Men jag fick henne att lugna sig och då är det inga som helst problem. Vet faktiskt inte varför hon tycker det är så svårt med den förvända galoppen, hon är ju så stark egentligen och har en otroligt bra egenbalans och kroppskontroll så hon borde inte tycka det är några svårigheter att gå i förvänd galopp. Men vi får träna på.

Hallå där

Oj då, nu var det nästan en vecka sen jag bloggade senast. Det blir nog bättre snart bara jag börjar komma in i min nya vardag med allt vad det innebär så ska det nog finnas mer hjärnkapacitet att få ihop lite vettiga blogginlägg också. Början på den här veckan var inget vidare för mig, mådde inte alls bra men nu har det varit lite bättre igår och idag så det känns skönt. Riktigt jävligt med vädret bara, det bara regnar och regnar… Allt blir blött och man märker att det behövs lite bättre regnkläder till oss. Snacka om att man är glad & tacksam för ridhuset på gården såna här perioder.

Igår red jag båda hästarna ute en sväng. Flippan en väldigt kort sväng och resten promenad med husse, medan London fick gå en mer ordentlig tur. Men idag har båda fått gå i ridhuset. Flippan var lite pigg & busig emellanåt men mestadels väldigt fin. Hon är fortfarande så mjuk och härligt fin att rida, det känns verkligen som att hon mår bra i kroppen nu och det ska bli spännande att se vad vinterträningen har att erbjuda. Hon behöver verkligen klippas nu dock, får se om jag hinner & orkar ta tag i det imorgon kanske.

London var som alltid rätt så jobbig i början. Han är så svårriden men samtidigt (som tur är) så himla snäll, det är bara väldigt svårt att få honom att jobba korrekt. Få igång bakbenen, upp med ryggen och en mjuk kontakt med handen är liksom ett helt projekt för sig med honom. Det tar lång tid varje ridpass men det blir alltid bättre och idag hade jag nog den bästa känslan hittills just i kontakten med munnen på honom. Igår var det betydligt värre, haha, men då känns det extra bra att känslan blev så pass bra idag. Red en hel del förvänd galopp, övergångar/tempoväxlingar och skolor. Han behöver också klippas, var nog inte en torr fläck på honom efter ridpasset så svettig var han.

 

Ny vecka, ny månad och en ny vardag

Det händer mycket nu. Igår var det första oktober och idag är första veckan i oktober som för oss innebär en rejäl förändring i vardagen i och med att vi från och med nu driver inackorderingsstall. 🙂 Haft fullt upp med stallfix i helgen och än är vi inte helt klara med allting, lite kvar att organisera och städa undan prylar som inte används mm. Blev lite mycket för mig att stå och så i helgen men jag är ändå på benen idag och fast inställd på att ge hästarna mat om dagarna nu så det känns väldigt bra allting ändå. Trotsar smärtan men ser till att vila emellan så det här ska nog gå bra. Det känns så himla roligt och redan idag kommer första nya hyresgästen och flyttar in.

Flippan blev nyss skodd och fick sen gå ut i hagen igen med täcke på. Hon var PIGG på vägen ut, nästan så jag trodde hon skulle börja busa men hon höll sig i skinnet. Men det syntes på hela hennes uttryck att hon egentligen ville busa, haha. Hon har gått på lite halvfart nu denna vecka precis som hon brukar innan skoningarna, men från och med imorgon är det full fart igen som gäller då det är tävling igen nästa helg (15/10).

London har gått varierat som vanligt, uteritter, promenader, dressyr och longering klämde vi in förra veckan. Igår kändes han faktiskt ovanligt bra, vi red mycket övergångar och på slutet tränade vi lite på bytena. Gör bara enstaka byten och fokuserar på att vi har rätt tajming, gäller för mig att förbereda bytena bra så blir de oftast också bra, men ibland är han lite efter på hjälpen så då får jag vara lite tydligare. Tänkte rida honom strax då jag ska fodra hästarna vid 11 så då kan jag passa på att rida direkt efter det och så hinner jag gå in och vila lite igen innan eftermiddagsfodringen som görs vi 15.

Sen ska jag in till sjukhuset för nån ögonundersökning som jag blivit kallad till, har ingen aning om varför faktiskt men det lär ju visa sig. Kommer få droppar och se suddigt ett tag efteråt så Svande slutar tidigare från jobbet och följer med.

Och när vi kommer hem ska nya hyresgästen vara på plats, spännande!

Nu ska jag försöka jobba lite grann innan det är dags för fodring, får se om jag kikar in här igen senare idag, men annars hörs vi nog imorgon. Hoppas ni får en toppenvecka. 🙂