• Vardag

  Vecka 38

  Just nu tycker jag det är väldigt svårt att få till bloggandet, men jag är inte beredd att ge upp än. Det får bli lite oregelbunden uppdatering ett tag tills jag kommit in i det bättre. Har haft lite strul med webbhotellet också som skapat problem, men det ska förhoppningsvis var löst nu.

  Innan vi går in på denna vecka ska jag uppdatera om förra veckans ridpass. På måndagen red vi ju på utebanan som jag skrev om då. Sen red vi igen på onsdagen, men då i ridhuset. Flippan kändes fin då också och det börjar märkas att hon kommer igång mer och mer i kroppen vilket gör att vi kan variera tempot mer utan att tappa bärighet och lösgjordheten. Jag har inte vågat galoppera mer uppsuttet trots att hon såg fin ut när jag longerade, men snart är det nog dags att testa igen annars kommer det bara bli en större tröskel att ta sig över.

  I lördags red vi ett pass på lekplatsen igen och husse var med och fotade! Det blev ett ganska kort pass eftersom Flippan jobbar på rätt bra och lyfter på benen mer än vanligt även om gräset inte är särskilt högt. Hon trivs där ute i alla fall, hon blir både piggare och känns väldigt nöjd med att ha gräset under hovarna. Även om hon såklart helst av allt bara vill äta det..

  Haha, bilden ovan är från när vi var klara och jag släppte ut tygeln för att skritta av. Det gäller att passa på sa Flippan. 😉

  Jag kände mig lite bättre i kroppen efter ridningen, men har mått lite sisådär hela förra veckan och försökte ta det lugnt i helgen. Nu har min pappa kommit hit och ska hjälpa oss lite med saker på gården som behövs fixas och göras iordning. Så jag ville vara utvilad så gott det går i alla fall så jag åtminstone orkar vara med och visa lite vad som behövs göras och så.

  Nu ska jag planera veckan innan det är dags för lunchfodring i stallet.

  Det kommer fler bilder från passet på lekplatsen senare, men här är ett par stycken i alla fall.

 • Vardag

  Ett snabbt hej

  Edit: Det här inlägget skulle laddats upp i måndags men tekniken strulade.

  Nu har det inte blivit mycket bloggande här senaste veckan. Jag har inte orkat och tappar lite motivationen att skriva när jag inte mår bra. Förr brukade jag använda bloggen lite att skriva av mig på men just nu känns det inte helt rätt så jag skriver av mig i min fysiska dagbok istället när jag känner för det. Hur som helst ville jag berätta lite kort vad som hänt sen sist. Jag longerade Flippan en kort sväng i fredags kväll. Hon såg riktigt fräsch ut både i traven och galoppen som det inte heller var några som helst konstigheter med. Hon rörde sig med jämna steg och spårade helt perfekt, så det fanns inga tecken på att något skulle vara knas med bakknäna. Skönt! I lördags fick hon vila och igår red vi ett pass i ridhuset på kvällen. Hon var sitt vanliga pigga jag igen och det kändes väldigt skönt. Inga bus eller så gjorde hon men det märktes att hon fått tillbaka lite energi då hon kändes mer som sig själv. Lilla kruttanten. Vi jobbar fortfarande väldigt basic, lägger in någon öppna innanför spåret ett par gånger, gör övergångar mellan trav och skritt och fokuserar på att hon ska vara lösgjord, jobba igenom kroppen på rätt sätt och trampa på jämnt med båda bak. Vi har också börjat lägga in lite mer tempoväxlingar i traven, samlar lite mer och rider på lite mer framåt så att vi leker med tempot lite mer och inte bara travar runt i samma joggingtrav hela tiden. Igår var Flippan riktigt fin på slutet och vi fick in en till växel i traven utan att tappa lösgjordheten.Idag red vi ett pass på utebanan med ungefär samma tänk, men vi red ett kortare pass och skrittade sen av ute på en grässlinga vi inte ridit på tidigare. Hon tyckte det var spännande att gå på ett nytt ställe och gick med spetsade öron, men helt cool och skötte sig alldeles utmärkt. Duktiga Flippan!Imorgon är det dags för återbesök för min del hos läkaren som opererat mig. Hoppas få träffa sjukgymnasten också då han är riktigt bra och brukar ha bra tankar och tips att ge. Det ska bli spännande, lovar att uppdatera här sen om hur det gick även om det kanske dröjer någon dag.

  Vovvarna var med i ridhuset när jag longerade Flippan i fredags, de fick springa lösa medan hon skrittades fram med husse. Efteråt fick Flippan en puss av Lowis! 😘

 • Vardag

  Ett år sen min första iFuse

  Idag, den 6 september, har det gått exakt ett år sedan jag gjorde min första iFuse-operation. Det var då min vänstra SI-led som stelopererades med tre små implantat, jag brukar säga skruvar för att det känns lättare men läkaren är väldigt noga med att det är just implantat och inga skruvar, så bäst att skriva rätt tänker jag. 😉 Någon dag tänkte jag skriva ett eget inlägg om operationerna, men först ska jag på återbesöket nästa vecka. Det känns obeskrivligt skönt att ha båda operationerna gjorda och att idag kunna fira att det gått ett helt år sedan den första.

  Igår hade jag en vilodag, och det var nog precis vad kroppen behövde för jag har varit lite bättre idag med smärtan. Hoppas det håller i sig och fortsätter bli bättre.

  Dagen före operationen när jag höll på och pysslade om Flippan för sista gången på några veckor fick jag ett infall och hoppade upp på henne i stallgången, det var sista gången jag satt på henne rygg tills i april i år. Att jag redan nu kan rida efter andra operationen i början av maj känns fortfarande overkligt men fantastiskt bra.

%d bloggare gillar detta: