Falsterbo

Har ni varit på Falsterbo något i år? Det har tyvärr inte jag. Dels kostar det alldeles för mycket pengar för mig som varit sjukskriven & utan inkomst senaste åren… Sen vet jag helt ärligt inte om jag skulle orka med det heller eftersom jag har så svårt att stå och gå länge. Men jag var där sommaren 2007 då jag precis hade börjat min utbildning på Strömsholm bara några veckor innan. Fick följa med som Mads groom och han hade med sig två fina unghästar som jag tog hand om då. Det var verkligen en upplevelse att bli inkastad sådär direkt, hade ju aldrig varit med i nåt liknande sammanhang innan och kände mig inte helt hemma i groom-rollen ännu. Men det gick väldigt bra. Hängde mest i stallarna hela dagarna men hann såklart gå runt och kika lite på mässan och även se en del av dressyrens tävlingar. Den ena hästen som vi hade med dit hette Diadora, ett kolsvart feminint sto med väldigt fina kvalitéer. Jag tror hon var fem år men tävlade som fyraåring då hon haft föl året innan. Hon hade dock rejält sadeltvång och var rätt spänd inför hela atmosfären där nere i Falsterbo. Tyvärr taktade hon bort heeela skritten så resultatet blev ju inget vidare, men folk såg ju ändå hur fin hon egentligen var och det var många som kom fram och kommenterade det och frågade om hon var till salu. Det var middagar med sponsorer, festande på kvällarna, massor med häst såklart och träffade massa nytt folk och fick uppleva Falsterbos flesta sidor. Ingen av hästarna Mads hade med ner gick vidare till final så jag fick åka hem mitt i veckan och var alltså inte kvar till de större klasserna men det var ändå så sjukt roligt att jag fick åka ner efter bara ett par veckor in på utbildningen.

Det är så tråkigt att jag har så sjukt lite bilder från tiden på Strömsholm & Segersta. Tänk om man haft mobiler med dagens kvalitet på kamerorna… Hade inte funnits tid eller möjlighet att släpa runt på en systemkamera även om jag haft en heller. Men jag lyckades leta reda på några bilder på Diadora, eller Dia som hon kallades. Prinsessan.

#TBT Flippan 2003-2005

I maj 2003 gick min högsta livsdröm i uppfyllelse. Jag fick min första egna häst, och det var Flippan. ♥ Tanken var att vi skulle dela på henne alla tre, jag, lillasyster och mamma men det var mest jag som red då Johanna var så liten och Flippan var rätt vild även då. Snarare värre då, haha. Det finns en lång historia kring allt som hände när vi hade henne första gången men den tänkte jag inte ta nu utan ville mest visa er lite bilder från förr. De är helt oredigerade och inte av så bra kvalitet eftersom vi inte hade någon bra kamera och vissa är fotade med mobil från riktigt foton. Men tänkte det kunde vara kul att visa ändå. 🙂 Finns lite att läsa om Flippan om ni klickar er in på hennes sida i menyn, eller HÄR.

Bilden ovan är från precis när vi köpte henne i maj 2003.

 

Ovan och nedan är antingen från sommaren 2004 eller 2005, men gissar på 2004. Lite mer vältränad och välvårdad var hon där.

Vår första dressyrtävling var en klubbtävling där vi plockade rosett i båda klasserna. Procenten är dock inget att skryta med så vi utelämnar det även om vi faktiskt vann ena klassen! 😀 😉

Hoppade mycket med henne första gången jag hade henne, det var det hon köptes för. Att bli min tävlingsponny främst i hoppning, det gick dock inte helt enligt plan av massa olika anledningar.

Mer bilder från precis när vi köpt henne 2003. Fuuuula knoppar! 🙈

Lika mycket gottegris då som nu.

Vildvuxen man, hoppsadel och ridstrumpor. Vår stil på den tiden…

Och de sista bilderna är från när vi badade med hästarna i havet utanför Söderhamn. Sååå otroligt härligt det var! Önskar man hade en sån långgrund strand att bada hästarna på men ska inte klaga eftersom vi har en liten sjö bara några kilometer härifrån. Ska försöka rida dit och bada med Flippan igen så fort tillfälle ges (bra väder och ledig Svande).

Planering och mål för Juni

Juni blir en ganska lugn månad för Flippan. Vi har ridit ganska lätta pass nu i början av månaden men ska börja trappa upp lite mer igen nu tänkte jag. Träna mer på övergångarna mellan galopp och skritt och stärka den förvända galoppen mer. Ska försöka träna lite ryggning också framförallt från marken men helst från ryggen också men då måste Svande vara med på marken så vi får se. Flippan är anmäld till tävling dem 28/6, en kvällstävling i Österfärnebo. Där red vi vår första tävling på fyra år efter jag köpte tillbaka henne sista gången 2012. Det var i juni 2014 och Flippan lekte rodeo genom större delen av galopprogrammet, haha. Jag var inte alls beredd på det kan jag säga men det satte griller i huvudet på mig och vi hade problem med just galoppfattningarna och galoppen ett bra tag efter det. Hon blir såå jäkla laddad och när jag ber henne vänta går energin åt alla håll och kanter, haha. Hon har både stått på bakbenen, sparkat bakut, bockat, stannat, backat, snurrat runt och stuckit iväg. Ja, typ allt man kan tänka sig alltså. Busponny! Hur som helst, nu var det ju inte det jag skulle skriva om utan planerna för juni.

Tittar tillbaka på protokollet från LA:4 som vi startade den 20:e maj. Det som brast på tävlingen var framförallt skritten som var väldigt spänd och ledde till dåliga bakdelsvändningar och en inte så bra ökad skritt som vi kan visa egentligen. Volterna i galoppen blev svåra för att Flippan var så laddad och ena förvända galoppen blev på dubbla spår också för att hon var så laddad och lite spänd. Den andra förvända gick ju super så det handlar mest om att jag behöver hålla henne kall i huvudet. Ryggningen visste jag ju innan och den kommer ta tid om vi ska kunna få den bättre. Men i det stora hela så kändes det inte som att rörelserna i Lätt A är för svåra på något vis. Jag har kikat på programmen lite mer och kommit fram till att vi ska prova Lätt A:3 nästa gång vi rider Lätt A. Där är det nämligen inga volter i galoppen och jag tycker den förvända ligger på en linje som passar Flippan bättre. Plus att man får rida den ena förvända galoppen INNAN mellangaloppen, haha. Men det finns inte så många tävlingar som har den klassen som passar oss så i juni håller vi oss till att rida en Lätt B:3 där i Österfärnebo. Så satsar vi på att rida Lätt A igen i juli istället.

Hemma kommer vi ändå träna på allt som ingår i Lätt A och även Medelsvår C. Jag har ju bestämt mig för att avvakta lite med att starta Msv C på Flippan, om vi ens kommer göra det igen. Det hade varit kul men det får inte bli att Flippan tycker det är jobbigt att tävla. En bra dag skulle vi lätt kunna styra in i Msv C redan nu, men jag vill att det ska kännas genomförbart även de sämre dagarna.

För min egen del kommer juni bestå av att leta foderhäst, kanske åka och prova några och hoppas att jag hittar någon som kan flytta hit i juli. Det hade varit sååå sjukt roligt, jag vill verkligen ha en storhäst att satsa mer ordentligt med än jag kan göra med Flippan. Får se om jag skriver ett eget inlägg med mer om mina egna mål och planer för juni..

Hittade ett helt gäng med bilder från den där tävlingen 2014 som jag skrev om ovan, haha. Alltså Flippan. Jävla knastokponny.. 😂😂 Ibland (läs ofta) undrar jag om Flippan har någon typ Borderlinediagnos eller nåt med tanke på hur fort det kan svänga i hennes huvud.