Kamerastrul

I tisdags var jag och fotade hopptävling på Älvkarleby Ridklubb. Tyvärr vet jag inte vad det var med min kamera men den strulade till och från hela tiden. Fick byta objektiv mot det jag egentligen tänkt fota med och det blev väl aningens bättre men jag var så rädd att komma hem och få slänga alla bilder. Som tur var behövde jag inte göra det utan fick rätt många som var helt okej ändå. Inte mina bästa bilder men ändå okej. Det är svårt att fota hopptävling! Hinder överallt, hästarna hoppar olika över hindren, funktionärer hamnar i vägen och mycket störande bakgrundselement. Men jag lyckades pricka in rätt moment att fota utan serietagning de allra flesta gånger faktiskt så där imponerade jag lite på mig själv faktiskt. Serietagningen på min kamera är lite för långsam när jag fotar i RAW (vilket jag gör nästan alltid eftersom bildkvalitén blir MYCKET BÄTTRE) så därför körde jag på att lita på min egen tajming istället.

Kontakta mig vid intresse av att köpa bilder! 🙂 Kolla gärna in hemsidan som ni hittar på www.jenniferdahlphotography.com också, där lägger jag ut planerade tävlingar att fota, lite urval av bilder från de tävlingar jag fotat plus att prislistan och villkor för bildköp finns där såklart.

Nästan halvvägs igenom första klassen

Nu är nästan hälften av bilderna på första klassens ekipage uppe på Equipe Online. 😀 Det tar sin lilla tid när det är mycket bilder och jag vill inte lägga upp bilderna utan att vara nöjd med redigeringen så det tar ju också sin tid. Men roligt är det och jag hoppas såklart få lite bilder sålda. Känner att jag steppat upp kvalitén lite från förra året i alla fall när jag jämför så det är ju roligt. Jag är väldigt självkritisk så har svårt att vara riktigt nöjd med bilder jag fotat, haha. Tänkte visa er några av bilderna som jag hunnit färdigt med.

 FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017  FOTO dressyrtävling Gävle Ryttarsällskap 21 maj 2017

Bilderna går att köpa antingen via Equipe Online’s Webbshop eller direkt via mig, mer info finns på www.jenniferdahlphotography.com.

Massor att göra

Ägnade hela kvällen igår åt att redigera bilder från tävlingen jag fotade, så sjukt mycket bilder blev det och då har jag redan rensat bort en hel del. Men det är roligt att vara igång med fotandet igen. 🙂 Så nu är det bara att fortsätta med bildredigering typ hela dagen idag så att jag kan börja ladda upp bilder till Equipe’s webbshop så fort som möjligt. Det kommer också gå bra att köpa bilderna direkt via mig istället så tävlade du någon av de två första klasserna (storhäst utomhus) på Gävle Ryttarsällskap igår och är intresserad av bilder är det bara att kontakta mig.

Sen är det ett enda kaos här hemma med saker överallt.. Blir så när man först är iväg på tävling, sen ute på stan under kvällen och sen borta och fotar dagen efter. Jag prioriterar ju bilderna just nu men lite av kaoset här hemma lär jag nog ta tag i idag också om jag ska kunna fokusera på annat, haha. Ska iväg till fysioterapeuten på eftermiddagen också så det är minst sagt fullt upp även idag.

Laddade upp med frukost och kaffe direkt framför datorn, och nu ska jag fortsätta med bilderna så vi hörs senare. 🙂