Mål för Augusti

Dags att gå igenom mina mål för augusti. Skrev ett inlägg med utvärdering av mina juli-mål som ni hittar HÄR.

Kör på samma upplägg med Topp 3 för Mig, Flippan och Sociala Medier, men ändrar Flippan till Hästar istället eftersom jag nu har en till häst ”som min egen” i stallet. Sen har jag ju fler mål och saker att göra/fokusera på men allt vill jag inte dela med mig av här.

Mina Topp 3:

 • Sömnen är viktigast av allt nu då jag inte fungerar alls om jag sover ca 3-4 timmar per natt. Så detta är verkligen största fokus för augusti gällande mig själv. Det är svårt när smärtan styr en hel del, men jag ska fortsätta prova mig fram lite och se om jag kan hitta en bra regelbundenhet i sömnen.
 • Återigen äta nyttigare. Det gick väldigt lite framåt under juli men jag vill verkligen kämpa lite till nu i augusti. Få ner sockerintaget ytterligare, och äta mer frukt & grönt. Kommer istället för att logga exakta kalorier vad jag äter varje dag att skriva ner vad jag äter men utan att hålla på och väga och mäta eftersom det blir för mycket jobb för mig. Men skriva ner vad jag äter och helst tidpunkterna, så kan jag i slutet av dagen summera hur bra dagen varit rent kostmässigt med någon slags skala. Ska försöka visa er detta när jag kommit igång med det ordentligt.
 • Lite mer självdisciplin. Jag har egentligen en väldigt god självdisciplin men sen jag blev sjuk har jag fått acceptera att jag inte alltid kan ”tvinga” mig själv till att göra saker jag planerat eller borde göra. Men jag vill ändå hitta tillbaka lite mer nu i och med att det snart sker en del roliga förändringar men som ändå kräver lite mer struktur på livet för att allt ska funka. Tar planeringen i filofaxen ett steg till nu i augusti och förbereder också för vad som händer senare i höst. 😀

Hästar Topp 3:

 • Flippan vill jag ut och tävla med igen nu. Vi har inte tävlat sen sista helgen i Maj så det är dags nu tycker jag! Har avanmält några av tävlingarna vi var anmälda till nu i början av augusti då det blev lite mycket med att hämta London mm. Har några andra tävlingar vi är anmälda till och jag ska sätta mig ner och gå igenom hur det ser ut närmsta månaderna och göra en liten tävlingsplanering. Skulle ju vara kul att tävla Mauritius nån mer gång också, men det får vi se.
 • Lära känna London och rida in mig på honom. Augusti kommer vi nog bara träna på själva här hemma, trimma på ca 3-4 dagar i veckan och rida ut och så däremellan. Fokuset i ridningen ligger ju på att jag ska lära mig att rida honom så han jobbar rätt och ”på tygeln” (usch vad jag ogillar det uttrycket egentligen, men ni fattar ju vad jag menar), vi är stundtals där redan efter de två första passen vi haft den här veckan så det känns inte alltför långt bort. Han är en svår häst att rida rent tekniskt, som jag skrivit om lite innan. Annars har jag väldigt sällan problem att få hästarna att jobba rätt eftersom jag trots allt jobbat som beridare och ridit mycket olika hästar. Men här har jag alltså en riktig utmaning framför mig och det känns så himla roligt!
 • Få ordning på grejerna i stallet. Har väl fixat det mesta men det är lite kvar att organisera upp i skåpen och lådorna på loftet ska vi inte tala om… Vissa vintertäcken ligger fortfarande framme i Ikea-kassar fast de egentligen ska ligga i plastlådor för att inte bli förstörda. Här är det ju tyvärr min kropp som styr lite men ska försöka göra så mycket jag orkar i alla fall. Har fortfarande massor med saker att sälja också så kanske ska ordna en större bloppis här igen snart.

Sociala Medier Topp 3:

 • Ta nya bilder och göra om headern + förhoppningsvis resten av designen på bloggen.
 • Fortsätta hålla igång bloggen med 2-3 inlägg/dag. Det bör inte vara några problem nu när jag har 2 hästar att rida de flesta dagar i veckan. 😀
 • Ta tag i några av alla idéer till inlägg och påbörjade utkast. Har ju så mycket jag vill skriva om men det blir liksom aldrig av då det alltid är så mycket annat runtomkring och jag har ju mått rätt dåligt hela våren och början av sommaren så orken har inte funnits riktigt, eller förmågan att fokusera tillräckligt.

Mål för Juli månad

Juni var en rätt kass månad både för mig och Flippan. Men jag har tänkt, analyserat, funderat och kommit fram till några saker jag vill fokusera på i juli för det förhoppningsvis ska bli en bättre månad. Få en bra start på andra halvan av detta år och förbereda inför det som komma skall.

Mina Topp 3:

 • Ta hand om mig själv
 • Äta nyttigare, logga all mat och äta mindre socker
 • Sova bättre, framförallt mer regelbundet

 

Flippans Topp 3:

 • Hålla igång ridningen 5-6 dagar/vecka
 • Tandkontroll bokad till nästa vecka så hoppas kunna börja rida som vanligt några dagar efter det
 • Friseringsdags

 

Sociala Medier Topp 3:

 • Hålla igång bloggen regelbundet med 2-3 inlägg/dag
 • Vara aktiv på Instagram både med att lägga upp egna inlägg och gilla/kommentera andras (tipsa mig gärna om era egna eller andras konton jag kan följa!)
 • Ta ny headerbild och uppdatera designen

 

Mitt företag Topp 3:

 • Lansera mitt senaste projekt
 • Uppdatera Dressyrprogram.se
 • Fota minst en tävling (under förutsättning att bilen blir lagad och vädret ok när det finns tävling på rimligt avstånd)

 

Hemmets Topp 3:

 • Fixa klart med möbler som ska bytas ut/inhandlas
 • Storstädning
 • Sälja prylar

 

Fixar hemma

Idag har jag fortsatt fixa lite här hemma. Möblerade om för ett par veckor sedan men är inte riktigt klar med alla detaljer än. Men fått undan en del grejer idag och fått upp en hylla och en tavla vid min arbetsplats. Trivs så bra i mitt nya lilla ”kontor”. 🙂

Det ska upp en liten planeringstavla under tavlan med Flippan på bilden. Och kanske en liten tavla precis ovanför hyllan till vänster för att dölja några fula hål i väggen. Sen tror jag den här hörnan av lägenheten kan klassas som klar.

Ska nog försöka sälja vårt matbord då det är lite väl stort för denna lilla lägenhet, så hoppas kunna byta det till ett lite mindre och helst runt bord. Byta ut soffbordet till ett mindre också och så måste jag verkligen försöka måla våra sängbord som är i furu (hatar furu, haha). Tanken när vi köpte dem var att måla dem i mörklila som bas och sen guld på alla kanter typ, men får se om det blir så eller om jag hittar på nåt annat.

Jo, sen tänkte vi försöka köpa en till garderob, en smal helt vanlig tråkig vit från IKEA. Den ska agera städskåp och kommer hamna bredvid kylskåpet. Då får vi den garderoben som just nu står i sovrummet och innehåller både dammsugare och kläder fri till enbart kläder vilket verkligen behövs. Och ett städskåp där vi kan få in mer städgrejer och källsortering så ska det nog bli betydligt lättare att hålla ordning här hemma. Inte så lätt att organisera allting på sån liten yta, men jag tycker ju sånt är roligt så kommer säkert komma på fler idéer sen också.