Munnen fixad

Idag har veterinären varit ut till stallet och checkat Flippans tänder. Vi kollar numera var sjätte månad eftersom hon börjar bli äldre och hon haft lite mer hakar och foderinpackningar senaste gångerna. Kollar hellre för ofta än för sällan och vill inte riskera att vi missar att behandla något i tid så hon får problem i onödan.

Flippan fick mycket lugnande idag. Hon ser ut att inte behöva mer eftersom hon är så lugn i stallet, men så fort veterinären börjar greja med munnen vaknar hon till liv och tycker inte alls om det. Envis som hon är märker hon ju minsta lilla och viljan tar över sederingen, haha. Så efter att veterinären kollat igenom munnen fick hon en dos till inför slipningen. Hon hade lite små hakar längst in i munnen som slipades ner, och ett par pyttesmå foderinpackningar som såklart rensades. Men det var mindre än senast hon kollades så det var väldigt positivt! 😀

Hon fick också vaccination mot både hästinfluensa och botulism, så hon kommer får vila ett par dagar nu och sen joggar vi lite lätt på bettlöst resten av veckan tänker jag. Då får munnen en chans att läka ordentligt.

Veterinären tyckte hon var i väldigt fin form också så det var kul att höra! Bästa lilla Flippan. 😍

Skapligt trött efteråt… Så går det när man har för stark vilja och måste få extra dos lugnande, haha. Men hon skötte sig väldigt bra idag, det är bara att hon håller på och grejar för mycket med tungan och så och då blir det svårt att slipa. Lurvponnyn.

Gulliga lilla Flippan

Ridit ett pass på henne ikväll. Hon var duktig, inte alls sådär tokpigg som hon varit senaste tiden så kanske, kanske börjar hon lugna sig lite igen. Vi red övergångar mellan trav och galopp, tempoväxlingar i både traven och galoppen och red större delen av passet innanför spåret. Red också upp mot spegeln några gånger och checkade av att hon verkligen var rak när jag trodde hon var rak och det var hon. 🙂 Hon hade lite känningar i ryggen förra veckan men det har blivit mycket bättre så jag tror det bara har att göra med att hon ridits för lite, det sätter sig i rygg och bakknän på henne. Det var också rätt kallt nån kväll när hon var ute med kanske aningens för lite täcken på sig, men jag tror det mer är ett symtom än orsaken. Idag var det ingenting när jag kände igenom ryggen efter ridpasset. Nu ska vi komma igång och rida mer igen så kommer både hon och jag må bättre. ♥

Nya ridbyxor

 

Köpte två par ridbyxor på Hööks rea igår. Dels ett par bruna i manchester och så ett par plommonlila ridtights. Hängde ett par kvar av de plommonlila så när jag precis fick på mig dem trots att de var i stl 34 kunde jag ju inte låta bli att köpa dem. 😉 De bruna tänkte jag skulle vara toppen nu när det är kallt, och de satt väldigt bra men var lite långa i benen så det var väl det enda negativa. Jag är ju rätt kort så det blir lätt för långa ben på byxor.

Sen köpte jag skorna som jag skrev om igår, ett par vinterfodrade kängor med dubbar. De är riktigt sköna på foten och det känns väldigt bra att ha fasta dubbar i sulan istället för att behöva hålla på med såna där lösa broddar man sätter på skorna. De åker bara på sniskan ändå och de jag har ger inte särskilt bra grepp heller. Bästa köpet på länge!

Köpte också en vanlig stickad tröja, såna går åt och jag fick slänga en del förra året då de var väldigt slitna, och sorterade bort en del för att de var för stora. Superfin färg på den här tröjan dessutom. 🙂