Ny vecka – nya tag

Hade lite för mycket igår så hann inte skriva inlägget om träningen, men det är skrivet nu och publiceras senare idag. Då kommer ni också få se lite filmklipp från träningen så hoppas ni ska tycka det är kul. 🙂

Igår red jag ut London i höstsolen, så härligt! Han var väldigt pigg och lite på tårna, tittade på allt möjligt och var nog väldigt glad att få komma ut. Förutom att han var väldigt stark och på så gick det väldigt bra, haha. Men så härligt att kunna rida ut utan att vara beredd på rodeo hela tiden som med Flippan.

Flippan fick en promenad igår, det var tråååkigt tyckte hon. Annars är hon väldigt pigg just nu, galet vad mycket energi det kan rymmas i den lilla kroppen… Hon hade stått på båda bak- och frambenen och skuttat runt en del när Svande tog in i lördags också, haha. Kan ju tycka hon skulle vara lite lugn efter träningen tidigare på dagen men icke.

Vi höll på och grejade i stallet en del igår, satte upp krokar och fixade med lite skyltar och så. Pappa var här en sväng också så vi åt lunch och sen hjälpte han till lite i stallet. Toppen för mig att slippa skruva upp täckeshängarna som skulle upp högt upp på väggen, mina höfter hade nog inte riktigt pallat med det. Blev riktigt bra i alla fall. Vi är fortfarande inte klara med allt sånt fix i stallet men kommit en bra bit på väg igår så vi får försöka fortsätta lite pö om pö när vi har tid så är vi nog snart klara. Sen var Svandes pappa med sambo här och fikade på eftermiddagen, vi åt tårta såklart. Och efter det fixade vi lite mer i stallet, tog in hästar och fodrade.

Så det var min söndag, en rätt så bra söndag ändå trots att jag hade väldigt ont. Är rätt dålig idag också men den värsta värken börjar släppa lite nu när jag suttit en stund. Alltid värst på morgnarna och kvällarna när jag gjort en del under dagarna. Snart är det dags att gå ut och lunchfodra hästarna. Får se om jag orkar fixa lite i stallet också men sen behöver jag gå in och få en del kontorsjobb gjort.

Håll utkik på bloggen under eftermiddagen för inlägget om lördagens träning, så hörs vi mer ikväll eller imorgon. Hoppas ni får en toppenbra måndag ♥

Träningsdags!

Idag ska Flippan och jag göra nåt väldigt roligt! Vi ska träna för Hanchen Ressle som kommer hit till gården och håller dressyrträningar. Hon är A-tränare och tävlingsryttare på elitnivå. Hon har kommit till min hemmaklubb i flera år en gång i månaden och jag har länge varit sugen på att prova men framförallt ekonomin har satt stopp, och Flippans skador och min sjukdom.. Men nu kommer hon alltså ut till gården här i Trödje då det är flera här som rider för henne, så nu passar vi på! Det ska verkligen bli superkul och jag hoppas att vi kan få med oss många bra tips och verktyg.

Igår red jag Flippan i ridhuset och jäklar var pigg hon var… Lite väl lätt i rumpan och spänd ibland särskilt när vi skulle galoppera, haha. Men jag lyckades ändå rikta in hennes energi på rätt saker och hon kändes superfin när hon höll huvudet kallt. 😉 Vi red mest övergångar, tempoväxlingar och skolor i traven. Många övergångar till och från galopp. Lite samling i både trav och galopp, mest i traven där vi lekte med registret en hel del både att samla och öka. Var väldigt noga med att berömma henne med rösten mycket, då blir hon nöjd & lite stolt över sig själv tror jag.

London longerades igår och dagen innan det red vi ut och Piggeluringen (Flippan) gick en promenad. I onsdags red jag Flippan barbacka en sväng på ridbanan, ett kort lätt pass med bara skritt och trav, på hackamore. Hon var tokpigg då också… Den här kylan har ju en viss påverkan på Flippans energinivå kan man lugnt säga.

Men nu måste jag gå och byta om och sen gå ut och göra iordning Flippan inför träningen! Tror inte jag hinner kika in här nåt mer sen för jag måste snabba mig efteråt och helst hinna rida London, duscha & göra mig iordning och sen har vi bokat bord kl 17 inne i stan tillsammans med pappa m fl. Imorgon ska jag försöka skriva om träningen i alla fall så ni får veta hur det gick! Men håll koll på Instagram så länge så ska jag försöka lägga upp händelser där. Ni hittar mig på @jenniferdressage

Två bra ridpass idag

Först ut var London som fick jobba hårt idag. Men det var inte jag som red utan en tjej i stallet som är jätteduktig. Har tänkt rida lite lektioner för henne framöver så tänkte hon kunde få sitta på honom själv nån gång innan. Han är ju lite speciell. Mycket att jobba med och tekniskt svår. Funkar inte riktigt med den ”vanliga ridningen” på honom. Men hon löste det väldigt bra och det var kul att sitta och kolla och få lite inputs. Imorgon ska jag rida honom själv och det blir spännande att se hur han känns då efter dagens pass.

På kvällen red jag Flippan, vi trimmade dressyr i ridhuset och hon var piggeluring! Tydligen väldigt skönt att bli av med den tjocka pälsen så hon har massor med energi nu (som om hon inte hade det innan klippningen…). Men hon var superfin. Det har verkligen hänt mycket med henne rent ridmässigt senaste månaderna, hon är ridbar på ett helt annat sätt än hon någonsin varit. Hennes små åsikter och bus här och där kommer nog aldrig försvinna, men på det stora hela så går det att rida och påverka henne mycket mer nu. Det är en så härlig känsla och jag är så glad & tacksam för den utveckling hon gjort och gör och även den utveckling vår relation gjort senaste åren. Hon är absolut ingen svårriden häst men hon kan vara väldigt knepig i huvudet och har en hel del bagage som gör att hon är som hon är. Men jag älskar henne för den hon är och respekterar att hon måste få visa sina åsikter ibland, samtidigt som jag fått henne att förstå att hon måste ta det lite försiktigare med mig nuförtiden. Hon kan vara tokpigg och jag känner hur hon börjar skjuta rygg, studsa, eller lätta lite i nån ända, haha. Men därifrån kan jag numera bara mjukt lägga om skänkeln för att mana henne framåt samtidigt som jag fokuserar på att vara mjuk i hela min kropp. Då brukar det släppa och hon fortsätter lika fint som innan, eller så stannar och vevar lite med sina framben eller nåt innan hon fortsätter. Men det blir sällan mer än så. Vi jobbade lite med samlingen idag i både trav och galopp. Och lite förvänd galopp, som hon hatar verkligen. Märks att vi inte tränat så mycket på det senaste tiden heller för hon är tillbaka lite i att springa ifrån-läget där. Men jag fick henne att lugna sig och då är det inga som helst problem. Vet faktiskt inte varför hon tycker det är så svårt med den förvända galoppen, hon är ju så stark egentligen och har en otroligt bra egenbalans och kroppskontroll så hon borde inte tycka det är några svårigheter att gå i förvänd galopp. Men vi får träna på.